dinsdag 3 december 2019

Warmtewisselaar droger schoonmaken

Het schoonmaken van je wasdroger is belangrijk. Een vuile en verstopte wasdroger presteert minder en verbruikt meer energie. Hier lees je hoe je dit aanpakt.


Uw Bosch droger werkt het beste met schone filters. Gebruiksaanwijzingen zijn.

Uw droger werkt het beste met schone filters. De pluizen van de condenskast verwijder je met . Bij een condensdroger zijn er belangrijke schoonmaak handelingen voor de gebruiker. Vooral deze laatste wordt dikwijls vergeten omdat afentoe schoonmaken voldoende is (1x per kwartaal ofzo). De warmtewisselaar reinigen. Als het waarschuwingslampje brandt, moet de warmtewisselaar worden gereinigd.


Laat u de droger werken terwijl de warmtewisselaar verstopt is door pluis, dan kan dat schade toebrengen aan de droger. Bovendien gaat dan ook het energieverbruik omhoog.

Hi, Ik ben de gebruiksaanwijzing van de droger kwijt, nu brandt het lampje van de warmtewisselaar maar ik heb geen idee hoe ik die moet schoonmaken. De droger staat met stip op de eerste plaats van elektrische apparaten die thuis brand kunnen veroorzaken. Dat komt doordat hete lucht en stof samen een uitgelezen voedingsbodem vormen voor het ontstaan van vuur.


Uit veiligheidsoogpunt is je wasdroger schoonmaken en schoonhouden dus heel . Het reinigen van de droger. Haal de spanning van het apparaat. Reinig de ommanteling en het bedie- ningspaneel met een mild reinigings- middel of sopje.


Reinig de trommel en andere delen van roestvrij staal met een reinigings- middel voor roestvrij staal. Ik drie jaar lang niet geweten dat ik de warmtewisselaar schoon moest maken. Nu komt er geen warme lucht meer in mijn droger en ik heb nu de warmtewisselaar. Kan het zijn dat de sensor (sixth sense) die moet aanvoelen of de was al droog is vervangen of schoongemaakt moet worden? Bosch Maxx - Droogkast valt uit met fout Filter.


Vervuiling warmtewisselaar Aqualtis Hotpoint. Veel drogers geven met een lampje aan wanneer de pluizenfilter schoongemaakt moet worden, maar het is beter om standaard na elke droogbeurt het . Controleer voordat u het eerste droogprogramma. Wanneer de mazen van het pluisfilter verstopt zijn, moet het worden schoongemaakt met water en een.


Om de droogtijd van uw wasdroger optimaal te houden is het belangrijk dat u de wasdroger goed onderhoud en alert bent op bijvoorbeeld het schoonmaken van de pluizenfilter.

Wij hebben een aantal onderhoudstips voor u op een rij gezet! Heb zelf ook wel een warmtepompdroger , maar die is geheel zelfreinigend. Ja, er zit een uitneembaar filter direct voor de warmtewisselaar dat ik regelmatig schoonmaak.


Blijkbaar kan er toch een . Ik heb enkele weken geleden een AEG Lavatherm wasdroger gekocht. Het is mijn eerste droger dus heb geen ervaring met wat wel en niet normaal is. Mijn klacht is de volgende: na elke droogbeurt geeft de machine aan dat de pluisfilter schoongemaakt moet worden. In de merken Miele, Bosch, AEG en Siemens zijn we gespecialiseer maar wij onderhouden ook andere merken.


Bij de onderhoudsbeurt worden o. Vaak storing Egeha na schoonmaken afvoerkanaal deze storing ook niet weer gehad. Ik heb de droger ook gestript qua platen en deksel maar verder zie ik geen onvolkomendheden kun je me helpen? Het condenswater wordt met een pomp in het condenswaterreservoir gepompt.


Daarbij ontstaan pompgeluiden. Maak je je droger niet schoon dan raken filters en condensor verstopt met als gevolg een langere droogtijd en een hoger energieverbruik. In het ergste geval, wanneer filter en condensor ( warmtewisselaar ) echt helemaal .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.