dinsdag 4 februari 2020

Pompoen in pot kweken

De bladtypes kunnen prima in een pot omdat ze er tot in de herfst of tot de oogst in kunnen blijven staan. Ze zijn wel erg mooi, de loftypes zijn er in rood . Van de andere plant zou ik dan eventueel de ranken kunnen begraven in een andere pot , ik heb begrepen dat de plant zo meer voedsel op . Worteldiepte pompoen , courgette, komkommer, augurk en mais. Klik hier voor meer informatie over kweken van courgettes.


Voor het kweken van pompoen in je eigen moestuin gebruik je de zaadjes van een pompoen.

Was ze even, dep ze droog en leg ze vervolgens op een stuk karton te drogen. Aan pompoenen in deze tijd van het jaar geen gebrek! Sierpompoenen worden in alle vormen en formaten gebruikt als decoratie in huis en tuin of worden verwerkt in een bloemschikking. In de keuken wordt pompoen vaak gebruikt om er soep van te maken en dit in diverse variaties.


Wat velen niet weten is dat je met deze . Zo makkelijk, dat je het zelfs in je eigen tuin kunt doen. Wel heb je hiervoor een beetje ruimte nodig, want voor je het weet, staat je tuin vol! Vanaf half april zaai je de pompoenen in huis voor.

Pompoenen kweken in tuin, op balkon en terras. Zodra het flinke plantjes zijn zet je ze over in een pot. De teeltwijze is echter vergelijkbaar. Zaaien Zaai pompoenen binnen voor in potten vanaf half april.


In ieder geval geef ik het niet op ooit heb ik wel eens zelf gekweekte pompoenen in mijn tuin. Alles is in pot te kweken. De ene plant gaat daar goed mee om, de ander niet. Ik heb het zelf een paar . Het toffe aan pompoenen kweken is . Hoe pompoenen langer bewaren - uitgeholde pompoenen beter en langer bewaren - drogen van kalebassen - tips bij het bloemschikken met pompoenen en rond halloween. Na het zaaien eventueel een plastic folie (bv verhoudfolie) over de pot spannen, waarin een 20-tal gaatjes in geprikt moeten worden (bv met een tandenstoker).


Van pompoenen kun je zoete of kruidige gerechten maken, hun zaden zijn gezond en leuk om te roosteren, en ze dienen als mooie, helder gekleurde herfstdecoraties. Het kweken van pompoenen is gemakkelijk en goedkoop. Courgette Ambassador – vormt geen ranken en kun je dus in pot laten groeien. Wie de grootste pompoen wil telen, moet er wat voor over hebben.


Je moet de planten helemaal in de watten leggen. Door het zand kan het water snel weg en kan er voldoende zuurstof . Kweek je groenten in een pot !

Courgettes, erwten, bieten en nog veel meer kun je gewoon in een pot kweken. Kortom, niet ideaal voor een kleine tuin maar voor wie een beetje ruimte heeft, is het kweken van een . De pompoenen hebben een ding gemeen: de planten nemen veel ruimte in beslag. Vul de pot voor de helft met grond. Plant hierin de aardappel.


Later bijvullen met grond. Je bootst dan als het ware het aanaarden na. Dit in een tweetal keer. Makkelijker in pot dan de soorten met lange ranken natuurlijk.


Patissons groeien altijd struikvormig. Ze lijken genetisch sterk op. Zelf pompoenen kweken in de moestuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.