zondag 23 februari 2020

Smoothie met melk en fruit

Je kan het met alleen fruit doen, maar ook groene smoothies kunnen fantastisch zijn. Wees dus niet bang om er een keer spinazie of selderij in te gooien. Je kan er zelfs allerlei zaden en pitten aan toevoegen. Om het drinkbaar te maken is het ook slim om er melk (koeien-, geiten-, kokosmelk) in te gooien.


Bovendien is banaan lekker te combineren met ander fruit of een beetje ijs!

Mensen denken vaak dat aardbei banaan smoothies niet gezond zouden zijn. Daarnaast kun je ze met allerlei andere soorten fruit en groenten combineren om nog meer gezonde stoffen uit je smoothie te halen. Niet iedereen kan smoothies met melk of yoghurt drinken, zoals mensen met een lactose- intolerantie. Voor een lekkere smoothie zonder melk en zonder suiker heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig.


Je vervangt de melk en de suiker door. In deze fruitsmoothie met amandelmelk gebruiken we banaan, sinaasappel en kiwi. Amandelmelk is een goede vervanger van melk voor veganisten, maar ook voor mensen met een lactose intolerantie.

Lekkere smoothie recepten. Voor een aantal voorbeeldrecepten voor smoothies kun je natuurlijk op de site terecht. Hier een met fruit , spinazie en munt. Een met meloen, perzik en kokosmelk.


En nog een met sinaasappel, banaan, speltvlokken en chiazaad. Snijd de banaan in stukjes. Pureer in de blender of met een staafmixer de banaan met het zomerfruit en de melk tot een romige shake.


Breng eventueel op smaak met wat honing. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie). NOTE: deze recepten zijn goed voor één smoothie. Verdubbel de ingrediënten. Doe alle ingrediënten in een maatbeker of je blender.


Smoothie met banaan en cacao. Mix met een staafmixer of de blender net zo lang . Geen verse kiwi of verse ananas gebruiken: dit fruit bevat enzymes dat de melk en de yoghurt zal doen schiften. Als het ananas of kiwi fruit gekookt is, is de enzyme dood en kan je het fruit wel in een smoothie verwerken dat je enkele uren op voorhand kan klaarmaken.

Fruit uit blik is altijd gekookt, dus . De basis van een smoothie is melk of yoghurt. Kies halfvolle melk of magere yoghurt als een gezonde optie. Een smoothie maken gaat op smaak.


Als je liever veel fruit proeft is het verstandig om meer fruit toe te voegen in plaats van . Vloeistof vormt de basis van elk smoothie recept. Dit kan melk zijn, maar ook sojadrank of amandelmelk , yoghurt of zelfs water. Kies steeds voor groenten en fruit van het seizoen, zo krijg je de lekkerste smaken. Gebruik geen overvloed aan ingrediënten om smoothies te maken. Less is absoluut more in een smoothie recept . Het leuke aan smoothie recepten is dat je heel veel verschillende variaties kunt maken.


Je kan je favoriete fruit toevoegen of zaden en zelfs groente voor een groene smoothie. Het is altijd slim om een vloeistof toe te voegen zoals sinaasappelsap, water, melk of . Tip: gebruik eens fruit uit de diepvries. Het is niet alleen makkelijk (want je kunt het altijd in huis hebben) maar je . Als je een smoothie slim en verantwoord samenstelt, dan is deze supergezond. Doe yoghurt en fruit in een blender en je hebt in een mum van tijd een glas vol vitamines, mineralen, spoorelementen, antioxidanten en fytochemicaliën op tafel staan.


Gooi wat fruit wat je in huis hebt in de blender, evt. De hoeveelheden kan je naar smaak aanpassen of net naar wat je in huis hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.