donderdag 1 oktober 2020

Warm water kraan doet het niet

Nu hangt de radiator weer en werkt de verwarming ook weer naar behoren (moet misschien nog eventjes ontlucht worden, maar het wordt weer warm). Alleen is nu het geval dat er geen warm water uit de kraan komt. Ook niet lauw of koud water, maar echt helemaal geen water. De koud waterkraan doet. En is een thermostaatkraan al te erg verkalkt, dan is de temperatuur moeilijk of zelfs helemaal niet meer te regelen.


Een kraan ontkalken doet u als volgt: pak om te beginnen de montagehandleiding van de kraan er bij.

Nu heb ik sinds vanochtend in de douche geen warm water , maar aan de wastafel wel, en de verwarming doet het ook! Ik snap er niks van: er komt dus wel water uit de douche, maar dat wordt niet warm. En het water uit de kraan ad wastafel wél. Ik heb de servicemonteur gebel en volgens hem _kan_ het niet aan de ketel . In geval van een huurwoonst, zeker ook de eigenaar verwitigen (soms kunnen de kosten op hem verhaald worden) Indien de boiler niet minimum om de drie- maar best. Als je verwarming het wel goed doet (ketel doet het goed) zal de kraan die omschakelt van verwarming naar je warmwater stuk zijn Dus zoals reactie . Warm water deed het nog steeds prima.


Water afgesloten, kraan en aansluitinkjes losgedraaid.

Toen ik op het slangetje waar het koude water doorheen hoort te stromen blies kwam er inderdaad wat vuil uit, dus sloot ik alles weer aan. Helaas werkt de koude kraan nu nog steeds niet , er komt geen druppel . Wij hebben hier een oude mazoutbrander waarmee we het huis verwarmen alsook warm sanitair water aanmaken. Sinds drie weken hebben we geen warm sanitair water meer, de verwarming werkt. Ik zit met het volgende probleem. Beneden in de keuken komt er bijna geen warm water meer uit de kraan , slechts een erg dun straaltje.


Dit dunne straaltje wordt heel even een beetje warm, maar wordt daarna snel weer koud om vervolgens niet meer warm te worden. Koud water doet het overigens . Soms komt er weinig of geen water uit de kraan. Werkt Waternet in uw buurt waardoor u even zonder water zit? U hebt wel water, maar geen warm water ? Waarschijnlijk heeft uw probleem te maken met gas of elektriciteit.


Neem contact op met uw energieleverancier. Er komt geen warm water uit de kraan. Wanneer je geen warm water kunt tappen , adviseren wij je in eerste instantie te controleren of de ketel of thermostaat een storing aangeeft.


Kijk vervolgens naar de storingstabel in de gebruikershandleiding van jouw ketel en volg de instructies. Kun je het probleem niet zelf verhelpen, . Gisteren is de CV-monteur bij ons komen kijken omdat wij nog wel verwarming hadden, maar geen warm water meer uit de kranen kregen.

Wat bleek na heel lang zoeken nou het. Dit niet omschakelen komt vaak voor bij wat oudere ketels door kalkafzetting in de driewegklep. Ik heb een thermostaatkraan in combinatie met een grote regendouche.


Toch wordt het water niet echt warm genoeg met de kraan in de warmste stand. Waar zou dat aan kunnen liggen? Moet ik extra afsluiter monteren in de . Ik heb sinds een week dat ik regelmatig geen warm water meer krijg, vandaag de hele dag niet.


Vreemd dat hij het plots wel doet. De verwarming werkt niet. Er is geen warm water , alleen koud water. De aanvoerleiding van het warmtenet wordt niet warm. Het lekt in de meterkast.


De waterleiding maakt een bonkend geluid als je de. Is dit niet het geval, dan kun je kijken of de zeefjes van de kranen misschien verstopt zijn geraakt. Stappenplan als u geen warm water uit uw combiketel krijgt: 1. Gaat de hoofdbrander branden als u de warm waterkraan kraan open draait? Komt er lauw in plaats van heet water uit de kraan ? Zo niet , dan mag u ons bellen, want dan ligt het waarschijnlijk toch aan de ketel. Controleer of de waakvlam aan is.


Zo nee: Kijk of de gaskraan open staat. Als een waterkraan namelijk ergens druppelt ontstaat er condensvorming in de geiser en slaat de vlam uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.