woensdag 28 oktober 2020

Wc verstopt door vochtige doekjes

Door de vochtige doekjes raken de pompgemalen van het riool namelijk verstopt. Naar aanleiding van deze oproep. Vochtig toiletpapier zou nog door de wc kunnen, maar doekjes doorspoelen die bedoeld zijn voor andere vormen van persoonlijke hygiëne is uit den boze.


Deze doekjes kunnen echt niet . Vanwege al die weggeworpen doekjes kampt het Nederlandse riool met een probleem. Gemeenten, waterschappen en de rioleringsbranche trekken aan de bel.

De wc thuis raakt erdoor verstopt waardoor particuliere reinigingsbedrijven moeten uitrukken. Eenmaal in het riool slaan de gemalen dicht door. België is het eerste land in de wereld dat de strijd aangaat tegen het doorspoelen van vochtige doekjes in het toilet.


Last van verstopping in huis? Onstoppingsbedrijven hebben hun agenda vol met toiletten die ontstopt moeten worden door vochtige doekjes , toiletpapier en wc - rolletjes. En met afvalwater bedoelen we het water dat we doorspoelen en dat wegloopt uit onze toiletten, badkuipen en wastafels.


Zelf op het eerste zicht onschuldige, vochtige doekjes kunnen de oorzaak worden van verstopping van je leidingen. Een verstopte wc voorkomen.

Nog beter dan een wc ontstoppen is een verstopping voorkomen. De grootste nachtmerries voor iedere loodgieter zijn tampons, schoonmaak-, hygiënische- of vochtige doekjes. Spoel deze nooit door het toilet. Het materiaal is niet afbreekbaar in water en kan zo een verstopping veroorzaken. Komt het vaker voor dat uw wc verstopt is?


Met deze tips voorkomt u dat uw toilet snel verstopt raakt. Gebruik bijvoorbeeld voldoende water bij het doorspoelen van uw wc. Te veel toiletpapier, vochtig toiletpapier en hygiënische doekjes zijn vaak de reden van een verstopt toilet. Giet dan een emmer heet water van een meter hoogte in de wc.


Het water moet heet zijn maar niet kokend heet, om het porselein van de pot niet te beschadigen. Door van een hoogte te gieten, voeg je extra druk toe aan het water. Het afwasmiddel kan stoffen zoals vet oplossen, waardoor de verstopping makkelijker . Rioolpompen en gemalen lopen vast en het riool raakt verstopt. België neemt het als eerste land ter wereld op tegen vochtige doekjes in het wc.


Gewoon toiletpapier valt uit elkaar als je het doorspoelt , er blijft alleen een grijs papje van over. Sinds weken zat onze wc verstopt en afgelopen weekend hebben we geprobeerd om de boel door te spuiten om de verstopping te verhelpen, dit wou niet lukken dus hebben we iemand erbij gehaald om de boel te ontstoppen. Diegene haalde er een hele rits vochtige doekjes uit die de verstopping .

Ook de vochtige doekjes waar op staat dat ze door de wc mogen, aangegeven met een etiket op de verpakking. Staat er een plaatje van een open wc , dan mag het. Dit leidt tot hoge kosten, overlast en soms zelfs schade.


Door verstopte buizen en vastgelopen rioolpompen kunnen overstromingen ontstaan en afvalwater kan de natuur in stromen. In extreme situaties kan dit zelfs gevaar voor de gezondheid opleveren. Diep u achterhoofd weet u het misschien wel, vele dingen horen niet thuis in de wc. Een toilet is er niet voor gemaakt om allerlei grote(re) voorwerpen door te spoelen.


Goed voorbeelden hiervan zijn tampons en maandverband. Onder andere deze dingen . Verstopte wc , de oorzaken: Een wc raakt meestal verstopt als per ongeluk verkeerde dingen worden doorgespoeld : geurblokjes, vochtige doekjes , te dik wc -papier, olie of vetten, etc. Consumenten spoelen alles door de wc , zoals maandverban condooms, maar vooral de stofdoekjes leveren problemen op.


Daarnaast kunnen vochtige toiletdoekjes ook voor verstoppingen zorgen. In Engeland is vochtig toiletpapier erg populair, zelfs zo dat de toiletten verstopt raken. Dat maandverban inlegkruisjes en tampons niet door het toilet gespoeld mogen worden is over het algemeen bekend. De andere grote boosdoener wanneer het aankomt op een verstopping in het riool van de wc : vochtige doekjes.


Schoonmaakdoekjes, babydoekjes, make-up reinigingsdoekjes en . Door bijvoorbeeld een te kleine diameter of een rioolsysteem op tegenschot blijven de vochtige doekjes liggen. Na verloop van tijd ontstaat er een verstopping van de wc. Door het doorspoelen van het riool met hoge druk, in combinatie met een ontstoppingsveer, kwam de boosdoener, een prop vochtige.


Alleen toiletpapier en doorspoelbare vochtige doekjes die van belang zijn voor de gezondheid en persoonlijke hygiëne mogen door het toilet worden gespoeld. Het Waterschap Scheldestromen doet via Twitter een dringende oproep aan de campinggasten in onze provincie: spoel vochtige doekjes niet door de wc ! Door de doekjes verstopt het riool, en al meerdere keren heeft het waterschap riolen en gemalen moeten repareren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.