vrijdag 28 januari 2022

Zijn smoothies wel zo gezond

Dit jaar valt jouw oog op een smoothie. Die is uiteraard op-en-top zomers, gevuld met tropisch fruit. Bovendien heb jij gehoord dat smoothies supergezond zijn.


Ze zitten immers boordevol fruit en groente. Maar is dat wel echt zo ? Zijn smoothies echt heel gezond ?

Het antwoord hierop zal je vinden in dit artikel, aan de hand . Social Media en het Internet zijn soms briljant en soms een beetje raar. Zo nu en dan lees je wel eens wat, waarvan ik me direct afvraag: “Hoe weet je dat? Om vervolgens alleen maar reacties te zien van mensen die het ermee eens zijn en dankbaar zijn voor de interessante en waardevolle informatie. Tegenwoordig zijn vruchtensappen en smoothies populairder dan ooit.


En gelukkig worden ze veel als vervanger gebruikt van de frisdranken en andere ongezonde drankjes. Want dat is nu net niet helemaal de . Smoothies zijn erg populair, daarom zijn er ook veel vragen over.

Bevatten ze veel vitamines. Toch heeft het eten van. Je zou dus zeggen dat ze enorm goed voor je zijn , maar is dit wel écht zo ? Nee, smoothies zijn niet zo gezond als ze lijken. Het Belgische programma Over eten toonde dit woensdag aan in de eerste uitzending.


Diëtist Sanne Mouha legt dit uit in Gazet van Antwerpen: „ Twee of . Dit komt met name omdat in al dat fruitsap . Deze vezels hebben zelf geen voedingswaarde, maar zijn wel belangrijk in de vertering van voedsel en opname van voedingsstoffen. Wat zeg je nou, smoothies niet gezond ? Er zit toch groente en fruit in? En dat betekent vitaminen, en dat is toch goed? Ehhh in zekere zin wel , maar toch niet helemaal.


Kijk verschillende groentes en fruit eten is natuurlijk goed. En als jou dat alleen lukt door smoothies omdat je anders bang . In tegenstelling tot frisdrank bevatten smoothies wel vitamines en mineralen, maar dat maakt bij een normaal voedingspatroon nauwlijks een verschil. Zo beperkt u de zuuropstoot.


Daarnaast vertellen we je hoe je wel ECHT gezonde smoothies kan maken!

Het is misschien wel de snelste manier om alle vitaminen, mineralen, en antioxidanten binnen te krijgen die in fruit zitten – maar is dat wel zo ? Krijgen we alles wel binnen? Het maken van smoothies wordt al lang als een goede manier gezien om de hoeveelheid fruit die we binnenkrijgen te verhogen en . Bent u verslingerd aan uw dagelijkse smoothie , dan is er wel een gezonder alternatief. Een groene smoothie - bijvoorbeeld met selder, komkommer, spinazie , limoen en één appel - bevat slechts klontjes suiker. De zomer en het bikiniseizoen zijn in aantocht, en dus slaan we massaal aan het diëten.


Al kan dat wel eens tegenslaan, zeker als je deze fouten maakt. Groenten en fruit mogen dan wel hartstikke gezond zijn , maar is een smoothie wel het beste wat je kan eten voor je gezondheid ? Nu iedereen massaal aan de smoothies met banaan, appel en spinazie zit zou je denken dat we stukken gezonder zijn en veel meer groenten en fruit eten. Er gaat echter niets boven een zelf gemaakte smoothie.


Hoe verser zijn ingrediënten hoe gezonder je smoothie. Het is een goeie oplossing voor wie niet zo tuk is op fruit en. Eén van je dagelijkse vijf porties, maar dan op een leuke manier, maar is dat eigenlijk wel gezond ? Wij bekeken hoe je de perfectie. Die vezels heb je nodig, enerzijds om . Het gezondste is zo gevarieerd mogelijk eten. Dagelijks heb je 2gram groente nodig en keer fruit.


Ga je groente en fruit pureren, dan heb je er meer van nodig. Astrid Postma-Smeets, expert Voeding en Gezondheid bij het Voedingscentrum, legt in dit filmpje uit hoe het zit: . Al jaren adviseer ik iedereen om dagelijks groene smoothies te gaan drinken. In dit artikel: Wat zijn groene smoothies ? Natuurlijk omdat ze zo gezond zijn ! Voordelen van groene smoothies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.