woensdag 25 mei 2016

Warmtepompdroger reinigen

Warmtepompdroger reinigen

Voor welke apparaten is deze uitleg geschikt? Condensdrogers, warmtepompdrogers en afvoerdrogers. Binnen tot minuten zijn we klaar. Wat voor type wasdroger je hebt. Er zit verschil in het schoonmaken van een condensdroger, warmtepompdroger en een afvoerdroger . Alleen met een fijn borsteltje kunnen de lamellen van de condensator . Een warmtepompdroger is een energiezuinige condensdroger.


Warmtepompdroger reinigen

Toch moeten ook warmtepompdrogers keer in de maand schoongemaakt worden. Door het drogen van de was blijven er haren, pluizen en stof achter in de wasdroger. Dit verzamelt zich bij de condensor. Het reinigen van de filters van uw warmtepompdroger is essentieel voor de prestaties en levensduur.


De pluizen van de condenskast verwijder je met een stofzuiger. Check hiervoor de gebruiksaanwijzing. Warmtepompdrogers met een zelfreinigende condensor hebben andere filters die regelmatig schoongemaakt moeten worden. Het laatste jaar droogt de droger erbarmelijk en doet er letterlijk uren en uren over. Er zijn hier vast meer mensen met een warmtepompdroger.


Ik heb er een van Electrolux. Bevalt verder prima maar de condensor begint een beetje verstopt. U heeft een WARMTEPOMP droger , daar zit GEEN condensor los in. Gebruiksaanwijzing Het condensgedeelte mag u alleen aan de voorzijde VOORZICHTIG schoonmaken. Bedankt voor de feedback.


Kinderen onder de acht jaar mogen alleen in de buurt van de droogautomaat komen als ze constant onder toezicht staan. Kinderen vanaf acht jaar mogen de droogautomaat alleen dan zonder toezicht bedienen, reinigen of onderhouden, wanneer ze daar uitleg over hebben gehad. Ze moeten inzien wat voor gevaar. Zorg ervoor dat de temperatuur in het vertrek niet te hoog is.


Warmtepompdroger reinigen

Zijn er behalve de droogautomaat nog meer warmte- afgevende apparaten in het vertrek in gebruik, schakel deze apparaten dan uit of zorg ervoor dat er voldoende lucht wordt toegevoerd. Reinig de twee pluizenfilters in de vulopening van de deur iedere keer. Wat een rampending is het zeg. Hij wordt niet meer warm.


Daarvoor kon je al merken dat het bergafwaa. Bij deze handige droger wordt het energiegebruik geoptimaliseerd terwijl het wasgoed behoedzaam wordt gedroogd. Minimaal jaar Meo Lease Contract€ 2per maand € eenmalige contractkosten. Nu leek mij een warmtepompdroger wel iets gezien het minimale stroomverbruik. AEG heeft goede warmtepompdrogers van energielabel A-,condensor moet je zelf reinigen.


Siemens en Bosch ook A-maar met zelfreinigende condensor. Van het ene merk is de droger goed en van het andere merk .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.