woensdag 22 juni 2016

Koffieconsumptie nederland

Volg de onderstaande link om het PDF document te downloaden. Deze lijst van landen naar koffieconsumptie per hoofd van de bevolking geeft de koffieconsumptie van landen weer. De wereldwijde productie was toen 7. Vlag van Denemarken Denemarken, kg.


Koffieconsumptie nederland

Het digitale nieuwsmedium Quartz. De tien landen met de hoogste koffieconsumptie liggen allemaal in Europa Bron: Quartz. Nederland als absolute winnaar uit de bus. In dit artikel maken wij de top landen met de hoogste koffieconsumptie bekend!


De koffie is zoet van vol van smaak. Wat betreft de koffieconsumptie per hoofd van. Vooral in de Oost-Europese landen wordt weinig koffie gedronken. Dat zijn ruim drie kopjes koffie per dag, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag van de . Door Dirk Bosman op november. Lan Gemiddeld aantal koppen koffie per persoon per dag.


We zien een groei in aandacht voor specialiteitenkoffie, light roasted koffie, . Wereldwijd worden er elke dag miljard kopjes koffie gedronken. Scandinaviërs drinken het meeste koffie. Ook binnen koffieconsumptie zien we in grote steden dat er meer variaties gedronken worden zoals cappuccino, latte macchiato en espresso aldus Nestlé.


De consumptie van koffie is de afgelopen twintig jaar bijna verdubbeld. Een kopje bij het ontbijt, in de trein, op je werk en dan nog eentje na het avondeten. Gemalen koffie naar koffieverpakkingen (bron: ACNielsen). Dit zijn er gemiddeld tot per persoon per dag. Dit maakt koffie naast water de populairste drank.


Koffieconsumptie nederland

Het aantal koffiezaken van koffiemerken dat er het afgelopen ja. Maar de resultaten bevestigen dat onze behoefte aan koffie wel eens opgesloten zou kunnen zitten in onze genen”, verklaart hoofdonderzoeker Nicola Pirastu van de Universiteit . Deze informatie delen wij graag met u. De resultaten zijn verwerkt in de brochure die nu voor u ligt. Vooral water is, met een gemiddelde consumptie van ruim glazen per dag, een belangrijke vochtbron. Koffiedrinken bleek, inclusief al die correctiefactoren, de kans van overlijden op een willekeurig moment met maximaal procent te verminderen.


Deze maximale winst treedt alleen op bij gemiddelde tot hoge koffieconsumptie. Dit staat gelijk aan ongeveer . De onderzoekers vroegen de deelnemers hun koffieconsumptie door te geven, waarna ze hen zestien (in Europa) tot twintig (in de Verenigde Staten) jaar lang volgden. Dit is de eerste keer dat de effecten van koffieconsumptie direct werden vergeleken met die van gelijke hoeveelheden water.


Koffieconsumptie nederland

Wij vonden dat de consumptie van een gebruikelijke koffieconsumptie , vier bekers (á 2ml) per dag, bij mannen die dagelijks koffie drinken, geen significante.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.