woensdag 3 augustus 2016

Pijn zijkant pols duimzijde

De symptomen beginnen vaak met een doffe, branderige pijn aan duimzijde van de pols. Als de ontstekingsreactie verder toe neemt, blijft de pijn niet meer beperkt tot de pols , maar zal deze zich uitbreiden richting onderarm en duim. De zijkant van de pols , direct onder de duim , is gevoelig of pijnlijk.


Daarbij kan de pols aan de duimkant ook wat dik worden. Iets vastpakken wordt lastig en kan pijn doen.

Ook het buigen van uw duim doet pijn. De klachten ontstaan als de pees geïrriteerd is en wat dikker wordt waardoor de peesschede te . Bovendien kan beweging van pols en duim zeer pijnlijk worden. Het getroffen deel van de duimpees –voelbaar aan de zijkant van de pols , direct onder de duim – kan gevoelig, pijnlijk en gezwollen zijn.


Peesontsteking Pols,rh:peesontsteking. Mortelé, orthopedie,rh:orthoinfo. Morbus de Quervain (tendovaginitis stenosans) - Rijnland Orthopaedie,rh:rijnlandorthopedie.

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Bij deze aandoening zijn de pezen van duimspieren geïrriteerd. Rustig aan doen met de hand vermindert de klachten. Bij veel pijn kunt u een pijnstillende gel smeren of een pijnstiller innemen. Pijn aan de pols komt vaak voor.


Dit komt, omdat je je polsen veel beweegt en ze soms harde klappen opvangen. Als je werkt of sport gebruik je je polsen continu. Aangezien je steeds kracht in je pols moet zetten, kan deze snel overbelast zijn. Een overbelasting aan de duimzijde of pinkzijde van de pols , . De pezen van de strek- en de spreidspier van de duim lopen meestal samen door één peesschede. Die peesschede ligt aan de zijkant van de pols , direct bij de duimbasis.


Bij de peesirritatie van De Quervain zijn de pezen van de strek- en spreidspier van de duim geïrriteerd. De aandoening komt meer voor bij vrouwen. Als u lijdt aan het syndroom van De Quervain zijn uw klachten mogelijk begonnen met een doffe pijn bij de overgang van uw pols naar uw duim. Tillen en krachtig knijpen of draaien maken de pijn erger.


Op den duur kan de pijn uitstralen naar de duim en de onderarm.

De pols is het gewricht dat het spaakbeen van de onderarm met de hand verbindt. De verschillende botjes die zich tussen het spaakbeen en de hand bevinden, vormen een complex geheel van kleine gewrichtjes. Bij de ziekte van De Quervain is er pijn en zwelling aan de duimzijde van de pols. De achterliggende oorzaak is een irritatie van de peesschede en de twee pezen die hier doorheen lopen.


Hier leest u alles over artrose in de pols : oorzaken, symptomen, diagnose, behandelingen. Mét oefeningen voor de pols ! Duw de top van uw duim één voor één tegen de top van uw andere vingers. Wat zijn de twee meest voorkomende oorzaken pijn in pols en polsklachten. Wat te doen aan pijn aan de pols ? Wanneer de pijn zich aan de binnenkant van de pols bevindt spreken we ook wel van de duimzijde. Een belangrijke oorzaak is een peeskokerontsteking.


Pezen worden omgeven door een koker, de peeskoker of peesschede genoemd. Wanneer deze koker ontstoken raakt is de pijn vaak voelbaar aan de . Op die plaats kan ook zwelling optreden. De klachten worden nog wel eens verward met die van een roeierspols , maar daarbij wordt de pijn in het midden van de pols gevoeld.


De pijn bevindt zich dus aan de zijkant van de pols. Door een ontsteking of tendinitis van de pezen in de Quervain loge, die zich aan de pols en voorarm ter hoogte van de duim bevindt, ontstaat pijn uitstralend over de voorarm en de duim. Dit is een relatief frequente aandoening die quasi altijd succesvol te behandelen is. Door irritatie zwelt het omhulsel van de pezen of wordt de pees dikker. Hierdoor kunnen de pezen niet meer zo makkelijk bewegen.


De zwelling is aan de duimzijde van de pols en kan pijn geven. Deze pijn is vaak erger bij het maken . Verergert de ontsteking . Vaak straalt zij uit naar de duim of de onderarm. Het belangrijkste symptoom is pijn aan de duimzijde van de pols. Het bewegen van de hand en de duim verergert de pijn , vooral bij krachtig beetpakken, tillen of draaien.


Hierbij ervaar je pijn ter hoogte van de onderarm en pols net tot aan de duim. Die pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking van de peesschede of de pezen aan de duimzijde van de hand. Deze twee pezen lopen door een tunnel aan de zijkant van de pols.


Overbelasting van de pezen kan leiden tot een ontsteking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.