maandag 30 januari 2017

Hoeveel koffiebonen in een kilo

Wist u dat voor één kopje koffie ongeveer gebrande koffiebonen nodig zijn? En voor die gram koffie - voor dat ene kopje koffie - moet op de plantage ca. Pas nadat verschillende stappen zijn doorlopen, kunnen de koffiebonen worden . Hoeveel kopjes koffie gaan er uit kilo koffie? Er kan kalk in de boiler zitten en dan krijg je nooit lekkere koffie.


Koop vers gebrande koffiebonen bij de koffiespeciaalzaak.

De gemiddelde koffie kost ongeveer € 2- per kilo. Die berekening hebben wij gedaan en in context geplaatst van een populaire koffiecapsule. Voor een gemiddeld kopje koffie is 7- gram koffie nodig. Uit kilo haal je dus maximaal 1kopjes . Een vriend van mij vertelde mij vanmorgen dat als je kilo koffiebonen maalt, je minder dan kilo koffie overhoudt. Volgens mij heb je inderdaad minder dan kilo gemalen koffie van kilo koffiebonen , maar dan enkel . Vette koffie geeft geen pobleem,zoals Illy bijv is vet maar kun je al doseren vanaf gram,qua kiloprijs wel iets duurder.


Ah ok, dat had ik nog niet ondervonden. Ik heb die kilo gewoon uitgehaald en opgedronken, smaakte goed van voor tot achter :D.

Ik moet eens op zoek naar luchtdichte zakjes dan, ik vind die verpakking van Fascino zo degelijk dat ik het zonder vind om ze eruit te halen :) . Kennelijk is er een prijsvraag gaande over hoeveel koffiebonen in gram gaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort. Ik heb een drietal soorten gechecked: Java bonen, Maragogype bonen en decaf ook bonen. Dat is nog een steeds een enorme berg, maar procent minder dan aanvankelijk verwacht werd.


Brazilië produceert een derde van alle koffiebonen en meer dan de helft van . Eén kilogram koffie levert 1kopjes koffie. Bij een gemiddelde prijs van 1per kilogram koffiebonen (dit is een perfecte kwaliteit espresso boon) is dat cent per kopje. Neem je goedkope supermarkt bonen dan liggen de kosten rond de cent!


Koffiebonen van A-merken vergelijk en koop je bij Koffievergelijk. Zo vul je een volautomatische espressomachine met koffiebonen en doe je gemalen koffie in jouw filterapparaat. In deze tabel staat per koffieapparaat weergegeven welke soort koffie je gebruikt én hoeveel het zetten van kopje koffie kost. Bij drie koppen koffie per dag bent u per persoon per maand circa. Wat kost dat nou, een kopje koffie?


De groene bonen worden dan te drogen gelegd. Na het drogen wordt de binnenste schil verwijderd met een pelmachine. Tot slot vindt er een handmatige kwaliteits-sortering plaats.


De tijd tussen de bloesem en de oogst bedraagt gemiddeld acht tot negen maanden, afhankelijk van de hoogte waarop de planten groeien en de weersomstandigheden. Koffieplanten produceren ongeveer tot jaar koffiebonen , wat neerkomt op ongeveer 2.

Dus mijn heerlijke Curly Coffee ( koffiebonen ) drink je vanaf nog geen €per kopje. Bestel online verse koffiebonen uit onze eigen branderij in Rotterdam. Levering door de brievenbus en geen verzendkosten.


De eigenlijke koffiebonen zitten als tweelingen in hun bes. Pas na jaar levert een koffieplant zijn eerste vruchten af. Dan oogst men ongeveer kg bessen per struik.


Amper genoeg om een 40-tal koppen koffie van te maken. Kan je je inbeelden hoeveel struiken er nodig zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.