donderdag 2 februari 2017

Lissabon openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer in Lissabon is goe gemakkelijk en goedkoop. Leuk zijn de gele historische trams, de Santa Junta-lift en de kabeltreinen. De trein van Lissabon naar. En lang wachten is niet nodig.


Deze rit duurt ongeveer een half uur. Ben je van plan om vaak gebruik te maken van het openbaar vervoer ?

Kaartjes voor het openbaar vervoer van Lissabon. U betaalt in Lissabon per rit ongeveer euro. Het maakt dus niet uit hoe ver u reist.


Het kaartje is te gebruiken voor alle vormen van openbaar vervoer. Het systeem van openbaar vervoer kaartjes in Lissabon is erg gemakkelijk. U koopt een kaartje in de metro bij het . Het verkennen van Lissabon , de hoofdstad van het zonovergoten Portugal, kan prima te voet.


Ook al zijn de kleine en steile straatjes in het centrum van de stad soms moeilijk begaanbaar.

Het openbaar vervoer biedt uitkomst als u niet te veel wilt lopen. Daarnaast kunt u sneller en verder reizen als u gebruikmaakt van het. Kostenbesparende tips voor uw stedentrip. Vervoer van het vliegveld naar de stad. Openbaar vervoer Lissabon.


Ik zou zeggen: do as the locals, en pak de elevadore (lift) voor de steile stukken. Daar hebben ze er een aantal van in Lissabon. Ook de tram brengt je omhoog, al moet je geen haast hebben.


Zeker tram is traag . Lissabon beschikt over een uitstekend openbaar vervoernetwerk. Bezienswaardigheden in Lissabon liggen behoorlijk verspreidt over de stad. Al lopende de stad verkennen kan, maar is zeker niet de snelste manier. Lissabon is een heerlijke stad voor wandelingen door pittoreske straatjes vol waslijnen. Er zijn vele mogelijkheden qua openbaar vervoer in de stad.


Maar het is ook een grote stad. Ik zet ze voor je op een rij. Je bent in Lissabon en wilt met de bus, tram, ( vervoersbedrijf Carris) metro ( vervoersbedrijf Metro), ferry ( vervoersbedrijf TransTejo) of de trein ( vervoersbedrijf CP) reizen.

Actuele informatie en tips over het ( openbaar ) vervoer van Lissabon. Overzicht van prijzen, tickets, zones van de bus, metro en tram op CityZapper. Er zijn een aantal fantastische monumenten buiten het vervoersysteem in centraal Lissabon maar deze zijn via de spoorweg te bereiken.


De voornaamste vormen van . Heb je een Lisboa Car dan hoef je geen aparte metrokaart te kopen. De Lisboa card is geldig in alle vormen van openbaar vervoer in Lissabon. Een enkele rit is €40. Met de Lisboa Card kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Lissabon en de kaart biedt gratis of gereduceerd tarief toegang tot vele musea, galerijen en toeristische attracties in en rond Lissabon. Alleen al voor het gemak is dit een must!


Vanuit hier kun je dan met het openbaar vervoer om de historische binnenstad te bereiken. De kans is groot dat je de auto terugvindt met lakschade, een wielklem of een boete. De lift in de sta de Elevador de Santa Justa, wordt . Lissabon is namelijk erg heuvelachtig, waardoor het vermoeiend kan zijn om van de ene kant naar de andere kant te lopen. Gelukkig is dat in deze stad niet erg, want er zijn veel leuke vormen van . Aerobus ( luchthavenbus). Boek een kamer in ons hotel in Lissabon.


Tijdens een citytrip naar Lissabon kun je prima reizen met het openbaar vervoer. Het is zeer bereikbaar, prima betaalbaar en brengt je overal. Deze kaart is geldig op de metro, bussen, trams en treinen naar Sintra, Cascais enz.


Aankoop gebeurt aan de automaten in de metro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.