vrijdag 26 mei 2017

Droger label a

Condensdrogers koop je eenvoudig online bij bol. Vele aanbiedingen bij bol. Wasdrogers koop je eenvoudig online bij bol. Warmtepompdrogers zijn duurder in aanschaf, maar verdienen zich in ieder geval deels terug via de lagere energierekening. Drogen in de wasdroger toegestaan.


Alleen in de droger op een lage temperatuur.

Mag in de droger op hoge temperatuur. Niet in de droger , drogen aan de lucht (ophangen). Nat ophangen om te drogen.


Plat drogen, anders vervormt het . Elk kledingstuk heeft er een: een flapje aan de binnenkant met ietwat cryptische symbolen. Sommige zijn nog wel te ontcijferen, maar vaak weet. Heb jij een hekel aan onnodige milieuvervuiling? En zou je graag wat besparen op jouw energierekening?


Hoeveel energie je wasdroger verbruikt is afhankelijk van hoe vaak je wast, en of je met een energiezuinige droger te maken hebt.

Je kunt het energieverbruik van je wasdroger bepalen aan de hand van het energielabel dat bij de droger hoort. Een droger met een hoog label betekent een lagere stroomrekening. Bekijk het rekenvoorbeeld en ontdek of de lagere rekening de hogere aanschafprijs rechtvaardigt.


Besparing per jaar, Besparing per jaar, Besparing per jaar. Aantal droogbeurten per week, T. Dit zou een reden kunnen zijn om voor een stillere droger te kiezen. Deze drogers produceren tijdens het droogproces relatief weinig geluid.


Op het energielabel van de droger staat ook het aantal decibel vermeld. Een gemiddelde condensdroger verbruikt kWh aan elektriciteit voor een droogbeurt. De warmtepompdroger gebruikt ongeveer de helft van de energie van een condens- luchtafvoer droger met een C- label.


Een warmtepompdroger heeft daar maar kWh voor nodig. Dit levert ongeveer een besparing . Met een zuinige wasdroger kun je geld besparen. Energiezuinige drogers lijken misschien duur. Wanneer je rekening houdt met de energiekosten hoeft dit echter niet zo te zijn. Neem bijvoorbeeld onderstaande illustratie van Milieu Centraal.


Een nog krachtigere warmtepomp zorgt nu voor een nog lager energieverbruik van de Label A wasdroger van Siemens. Daarmee ligt het nieuwe model onder de verbruikswaarden die zijn vereist voor energielabel A.

De unieke au- tomatische zelfreinigende functie van de condenser garandeert bovendien op- timaal . Hoe goed drogers het vocht uit de lucht halen wordt vaak condensatie-efficiëntie genoemd. Bij drogers wordt op het energielabel ook de condensatie- efficiëntieklasse vermeld. In onze test wasdrogers bepalen we de condensatie-efficiëntie zelf, en geven er een rapportcijfer voor.


Zie je een symbooltje van de droger (een vierkant met een rondje erin) met één bolletje, dan mag het item in de droger op een licht programma. Met twee bolletjes in de droger. Het symbool van een strijkijzer geeft in het label aan of je een item wel of niet mag strijken – hier ben je vast al bekend mee.


Hoeveel energie je droogkast verbruikt is afhankelijk van hoe vaak je wast, en of je met een energiezuinige droogkast te maken hebt. Op dit label kun je de energieklasse van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.