dinsdag 19 september 2017

Pijn in pols en duim na bevalling

Dokter dacht aan ontsteking. Wat het meeste zeer doet is een spier of (volgens de dokter pees) die vanuit je duim richting je pols gaat. Op den duur kan de pijn uitstralen naar de duim en de onderarm. Soms ontstaat de aandoening na een polsbreuk , omdat de pezen dan een klap gekregen hebben.


Bij mij is het boven water gekomen nog geen wek na bevalling van2e gup.

Polsklachten kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt en staan zelden op zichzelf. De fysiotherapeut van Paul Klaver Fysiotherapie zal samen met u op zoek gaan naar de bron van de pijn en een behandelingsstrategie opstellen. Wanneer de pijn zich aan de binnenkant van de pols bevindt spreken we ook wel van de duimzijde. Wanneer deze koker ontstoken raakt is de pijn vaak voelbaar aan de duimzijde van de pols. Ik denk dat dit van het vocht is.


Indien uw CTS klachten voortkomen vanuit vocht vasthouden gedurende de zwangerschap, dan verdwijnen deze klachten meestal na de bevalling. Wanneer het carpale tunnel syndroom wordt veroorzaakt door zwangerschap, verdwijnt deze vaak spontaan na zwangerschap.

Het gaat vaak gepaard met zwelling ter plaatse. De pijn kan uitstralen naar de onderarm en duim zelf. De ontsteking ontstaat veelal na overbelasting. Het komt ook vaak voor bij jonge moeders, kort na de bevalling. Het is een pijn die vanuit de duimzijde van je hand naar je pols uitstraalt.


In het kanaal kan de zenuw gekneld raken en dit veroorzaakt vooral bij het opstaan tintelingen, een vreemd gevoel of zelfs pijn in je hand. Ook kan het voorkomen bij. Binnen de maanden na de bevalling zijn de klachten meestal verdwenen.


Soms keren helaas de klachten na behandeling met een injectie na. Het belangrijkste symptoom van een peesontsteking van de duim is pijn terhoogte van de duimbasis , uitstralend naar de pols toe. Verergert de ontsteking . De aandoening van De Quervain genoemd naar de Zwitserse chirurg Fritz de.


Quervain, wordt veroorzaakt door irritatie of ontsteking van het slijmvlies in een peeskoker aan de duimzijde van de pols. Deze tunnel ligt aan de handpalmzijde van je pols en wordt gevormd door de handwortelbeentjes en een stevig peesblad tussen pink en duimmuis. Mijn indruk is dat het vocht is.


Met mijn duimen kan ik weinig.

Deels door de pijn veroorzaakt. Ik heb dit gekregen enkele weken na mijn bevalling en het word alleen maar erger! Op internet zijn een heleboel filmpjes te . Het carpal tunnel syndroom is een aandoening die veroorzaakt wordt door verhoogde druk op een zenuw in de pols.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.