dinsdag 31 oktober 2017

Gezonde yoghurt smoothie

We eten ontbijtgranen doorgaans met melk, of doen een paar handjes muesli in de yoghurt. Maar let op: zuivelproducten zijn, in tegenstelling tot wat overheidscampagnes ons wijsmaken, niet voor iedereen gezond. De kans bestaat dat je lichaam de lactose (de suiker in koemelk) niet goed kan verwerken. Geen tijd hebben voor een ontbijtje is geen smoes meer, want een ontbijt smoothie is snel klaar, gezond en heel lekker!


En laten deze smoothies nou ook nog heel gezond en goed voor je zijn! De avocado in sommige smoothies helpt hier al erg bij, maar ook kokosolie, volle Griekse yoghurt of zaden zijn effectief.

Yoghurt zorgt voor frishei stevigheid en maakt de smoothie romig. Bovendien kun je met yoghurt in je smoothie ook afvallen! Deze Galiameloen banaan yoghurt smoothie is net een heerlijke zomerse milkshake. Zo lekker, dat het raar is dat je het een gezond ontbijt mag noemen. Dit wortel mango yoghurt kokos smoothie recept heb ik niet zelf bedacht.


Dit smoothie recept kreeg ik via een collega van een goede vriendin van mij. Maar met deze tips tover je je smoothie om tot een voedzaam ontbijt. Gooi een handje in de blender en je voegt in één keer goede vetten, langzame koolhydraten en gezonde vezels toe.

Een smoothie met yoghurt is extra lekker in combinatie met fruit zoals bessen, banaan en aardbeien. Lekkere smoothie recepten. Hier kan je de lekkerste en gezondste smoothie recepten vinden en ook zelf smoothies toevoegen. In de meeste smoothies zit zuivel zoals melk of yoghurt maar er zijn ook mensen die deze producten juist niet in hun smoothie willen omdat er vaak extra calorieën . Spinazie banaan yoghurt smoothie. In deze heerlijke smoothie gaat maar liefst 1gram spinazie en twee bevroren bananen.


Als dat niet gezond en lekker is… Klik hier om het recept te bekijken. Zorg ervoor dat de banaan bevroren en in stukken gesneden is en voeg alles ijskoud in de blender. Le Grande Finale: de gezondste. Je kunt de aardbeien makkelijk vervangen voor ander fruit, zoals bosbessen. Voeg magere yoghurt of magere kwark aan je smoothie toe.


Yoghurt en kwark bevatten meer eiwitten dan melk, daarom hebben die mijn voorkeur. Met deze smoothies begin je de dag gezond en vol energie! Met plantaardige melk, fruit, dadels of noten én havermout! En vooral havermout is belangrijk in een ontbijtsmoothie.


Havermout is een goede s. Het is perfect wanneer je weinig tijd. Neem de blender, verzin zelf een origineel en gezonde smoothie én laat het smaken!

Gezonde yoghurt smoothie. Bananen hebben een hoog suikergehalte waardoor het uitstekende energieverhogers zijn. Ze helpen stress te bestrijden en stimuleren de spijsvertering. Yoghurt bevat bacterieculturen die de balans tussen goede en slechte bacteriën in je lichaam kunnen herstellen.


Ingrediënten: in stukjes . Vruchten, wat melk of yoghurt , de mixer in en voilà: je smoothie is klaar voor degustatie! Smoothies , lekker fruitig en gezond. Elke donderdag nieuwe recepten die gezond eten makkelijker maken. Pureer de aardbeien met de yoghurt en het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een blender tot een smeuïge massa.


Verdeel de smoothie over hoge glazen en steek de achtergehouden aardbeien op de rand. Deze Griekse Yoghurt smoothie geeft meteen energie en bevat ook een hoop eiwitten. Uiteraard kon ik het niet laten ook nog wat. Geniet van je lekkere gezonde yoghurt smoothie.


Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Een heerlijke frisse yoghurt smoothie met vers fruit zonder toegevoegde suikers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.