vrijdag 30 maart 2018

Caramel koffie maken

Zelf caramel latte macchiato maken ? Say goodbye to Starbucks dit kan jij zelf. Ik drink mijn koffie eigenlijk altijd zwart, puur in zijn eenvoud. In het weekend neem ik wel eens een cappuccino of een extra lekkere koffie zoals een Caramel Latte Macchiato of een Frappuccino.


Los voor het maken van de caramel 1gram suiker en eetlepels water op in een steelpannetje en kook het minuten tot het een goudbruine kleur heeft.

Schuim ml opgewarmde melk op en . Een luchtige laag melkschuim, verrijkt met het aroma van koffie. Op de bodem een zoete laag toffeecrème. Onze favoriete koffie to-go als we zin hebben in zoet?


Sinds wij met Melitta naar Duitsland zijn geweest, om meer te weten te komen over koffie (filters), zijn wij pas écht gaan genieten van koffie. Daarom delen we vandaag een heel lekker en simpel recept voor koffie met salted caramel. Zoals wij al eerder hebben gezegd maken.

Doe de warme melk en het melkschuim bij de koffie 5. Versier de koffie met caramel , wij hebben de Karamel schenksiroop Van Gilse gebruikt om een spinnenweb te maken. Je kunt uiteraard zo creatief zijn als je zelf wil of een lief . Hoe maak je de Perfecte Lattiz Caramel Macchiato? In deze video laat ik je zien hoe je dat doet. Zet caramelsiroop klaar 2. Op zoek naar het lekkerste koffie - karamelmousse recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen.


Laat je inspireren en ga aan de slag! Vandaag hebben we een grappig koffie recept met een twist. We maken popcorn caramel koffie. Leren hoe je dit recept kan maken ? Nadat je dit recept hebt gelezen, is het ritje naar de Starbucks definitief verleden tijd.


We laten namelijk zien hoe je zelf een karamelkoffie kunt maken. Supersimpel, en superlekker.

Zelf karamelsaus maken is niet moeilijk en maakt deze koffie extra lekker! Ijskoffie is eigenlijk gewone koffie , maar dan met lekker veel ijsklontjes. Je kunt heel veel verschillende varianten van ijskoffie maken door smaken toe te voegen.


Wat dacht je van chocolade, hazelnoot of karamel ? Hieronder vind je een aantal lekkere recepten: IJskoffie met melk: dubbele espresso . Ik adviseer om de koffie al vantevoren te maken , omdat hij, wanneer je begint, dan al voldoende is afgekoeld. Je kan gewone koffie zetten, maar ik heb van die Nescafé korreltjes gebruikt. Doe het gecrushte ijs erbij. Mix alles seconde in de blender.


Giet alles over in een hoogglas en doe ON TOP wat slagroom. Recept 2: Ingrediënten:. Ik gebruik altijd een karamelsaus van de Makro maar ook Dr.


Oetker bijvoorbeeld heeft er eentje in het assortiment. Wat ga jij dit weekend bakken? Worden het deze koffie - karamel cupcakes of staat er al iets anders op de planning? Wil je nog meer recepten kunnen maken ? Het is weer een flink warme dag! Als het zo het heet is, drink ik geen warme koffie , maar blijf ik liever bij koude drankjes.


Zoals een lekkere frappuccino bijvoorbeeld. Bij ons kantoor zit een Starbucks in de straat, maar dat is erg duur … Ik maak die frappuccino dan ook veel liever zelf! Maar hoe doe je dat eigenlijk ? Naast espresso en melk wordt bij een “latte macchiato” ook een heerlijke karamelsiroop toegevoegd.


Ervaar deze harmonieuze en zoete verleiding! Giet de karamelsiroop in een glas. Giet vervolgens de koude melk en daarna de opgeschuimde warme melk in het glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.