woensdag 30 mei 2018

Gedroogde kikkererwten waar te koop

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Met kikkererwten kun je vele kanten op. Je vindt ze bij AH in blik of gedroogd.


Ook hebben we de lekkerste recepten voor je op een rijtje gezet. Deze gedroogde kikkererwten vinden veel mensen lekkerder van smaak dan de kant-en-klare kikkererwten.

De smaak is nootachtiger, steviger en verser. Het zoutgehalte bestaat uit van nature voorkomend natrium. Droog en donker bewaren. Gedroogde kikkererwten van De Nieuwe Band online kopen per 5gram. Biologisch kikkererwtenmeel.


De kikkererwtenmeel van Smaakt is 1 biologisch en vrij van extra toevoegingen. Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gedroogde kikkererwten. De gedroogde kikkererwten worden fijngemalen tot een meel.

Deze meel heeft een hoog eitwitgehalte en is erg voedzaam. Als je haast hebt of het gewoon lekker simpel wilt houden, zijn er in bijna iedere super wel kikkererwten in pot, blik, zak of uit de diepvries te koop. Prima van smaak en even gezond als het verse product. Maar echte fans, en ook wij, zullen je altijd aanraden om ze gedroogd te kopen.


Peulvruchten zijn gezond en goedkoop, maar er zijn nogal wat peulvruchten waar je mij niet heel blij mee maakt. Ik moet hubby nog een beetje kneden want om zelfvoorzienend te zijn wil ik ook groene erwten, hopelijk volgend jaar. Heb voor de eerste maal gedroogde kikkererwten gekocht. Graag een niet te moeilijk recept met tomaten en lekkere groentjes? Waar kun je kikkererwten kopen?


Als snack is de kikkererwt te eten in geroosterde vorm of gewoon gekookt. Heerlijk met wat kruiden erover en desgewenst wat azijn. Kant en klare kikkererwten zijn vrijwel bij elke supermarkt te koop maar het is zeker de moeite waard om gedroogde kikkererwten zelf te bereiden. Een van mijn eigen favorieten is Sir Hummus, waar de hummus echt de hoofdrol speelt. The real deal hoor je eigenlijk met gedroogde kikkererwten te maken.


Heerlijke recepten met kikkererwten vind je op Peulvruchten. Dit meel is glutenvrij en vrij eenvoudig te maken door gedroogde kikkererwten fijn te malen. In de winkel zie je ze alleen zonder hun omhulsel, gedroogd of in een pot of blik.

Te lang koken is geen ramp, kikkererwten vallen niet snel uit elkaar. Humus - ook wel geschreven als hoemoes, hoummous, hummus en humous - is een puree op basis van deze peulvrucht waar vaak sesampasta (tahin) . Ze zijn al voorgekookt en geweekt zodat je ze alleen nog hoeft op te warmen. Daardoor heeft het aan smaak wel wat ingeboet. Als het om de voedingswaarde gaat is het prima maar voor de smaak kun je misschien beter de gedroogde vorm van de kikkererwt kiezen. Met de auto naar de supermarkt gaan om een blik te kopen is niet die-hard vega, . Als je ze wilt gebruiken bij het koken hoef je er alleen maar even heet water op te gieten en ze zijn weer ontdooid!


Ze bevatten veel meer smaak dan de voorgemalen specerijen. Zelf je zaden malen gaat heel gemakkelijk in een kleine koffiebonenmaler ( Te koop voor ongeveer een tientje bij de blokker), of gewoon met de hand in een vijzel. Het recept der recepten voor falafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.