dinsdag 29 mei 2018

Groente kweken in kweekbak

Voordelen van een kweekbak Een groot voordeel van een kweekbak is dat de grond sneller opwarmt, waardoor je dus eerder kunt zaaien. Zaai bijvoorbeeld vanaf eind februari al sla, worteltjes, radijsjes en spinazie in de kweekbak. Doordat de groenten op een beschut plekje staan, zijn ze ook eerder oogstrijp.


Maar we vonden het toch leuk om wat eigen groente en kruiden te verbouwen. Hier mijn tips hoe je in een kleine tuin toch groente kunt kweken.

Zet de turfpotjes in een kweekbak (een kleine kas voor in de vensterbank), zodat ze wat warmer worden en beter beschermd zijn. De voedingswaarde van groenten uit diepvries, blik of glas is evenwaardig aan deze van verse groenten. Net als vers bereide groenten leveren ze belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Verwerkte groenten maken het je ook makkelijker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (3g) te eten. Daarna kweek je de jonge plantjes verder op in potjes of bakken.


De koude bak komt ook goed van pas om vroeg te zaaien. Om groenten , bloemen en planten te kweken bestaan speciale kweekbakken. In een kweekbak wordt gezaaid en voltrekt zich de eerste periode van de kweek.

De kweekbak is te gebruiken voor kruiden die je vaak gebruikt. Maar je kunt ook groenten voorzaaien voordat je ze naar de volkstuin brengt. In mijn geval betekent dat minder rondslingerende bakjes op het terras. Een mooie en handige oplossing! Aan de andere kant geef je er wel geld aan uit, terwijl je . Hallo forumleden :D Ik wil graag iets met jullie delen en jullie advies hebben.


Ik ben een beginneling hierin. Nu heb ik daarin plastic kleine bakjes in staan met gaatjes eronder. Kweekbakken passen op je terras, tegen een gevel van je huis, tegen je tuinafsluiting of tuinhuis of gewoon neergepoot in je moestuin. U kunt er al vanaf maart groente planten in opkweken.


Een kweekbak is ideaal voor de teelt van kleine groenten of voor het opkweken . Op deze manier verlengt u het tuinseizoen. U hebt dan een prachtig bed om te zaaien, stekken te laten . In de zomer verwijdert u de afdekking. Een populaire kweekbak is een kweekbakset voor op de vensterbank in uw kamer.


Doordat de kweekbak niet te groot is, heeft u een goede controle over de plantjes.

Een groente die het goed doet in een wat kleinere kweekbak is de mini-komkommer en basilicum. Beschik je niet over een tuin of balkon of heb je die wel, maar tuinier je liever binnen? Vegger biedt je de mogelijkheid je groenten en kruiden te verbouwen binnenshuis. Je kunt het zien als een moestuin, maar dan in bakken.


Wij zorgen voor de juiste . De zaailingen verpot je in bakjes met puimsteen, dat veel water vasthoudt en je planten ondersteunt. Deze bakjes plaats je in een kweekbak met water en speciale plantenvoeding, en onder onze speciale led-plantenverlichting groeien de zaailingen vervolgens uit tot heerlijke verse groenten en kruiden. Je kunt op verschillende manieren een moestuintje beginnen. Neem bijvoorbeeld de vierkante meter tuin. Onwijs makkelijk om te maken en het neemt weinig ruimte in.


Al voor een paar tientjes koop . Het tuinierseizoen begint al een beetje te komen, maar eigenlijk had je al een tijdje aan de gang kunnen zijn. Als je tenminste gebruik maakt van bijvoorbeeld een kweekbak of een folietunnel. En die kunnen in verschillende varianten voorkomen, zoals je begrijpt.


Je kan kiezen tussen een vierkante meter tuin of moestuintafel op poten. In het boekje Groenten kweken in de . Heb je weinig ruimte dan is een verticaal tuinier wandrek of een kleine kweekbak een goede oplossing. Bij deze laatste variant kan . Zowel binnen als buiten (bijvoorbeeld op het balkon) kun je een kweekbak gebruiken.


Deze is verplaatsbaar en dus makkelijk ergens neer te zetten waar je groenten , fruit of kruiden het beste groeien. Onder meer tuincentra verkopen kweekbakken , maar je kunt ze – net als kweekpakketten – ook online . Uw kweekbak of kweekrek is geschikt voor een grote variatie aan groenten. Kweek naar hartelust en vol gemak uw verse groenten.


Vind je het ook leuk om je eigen groenten te kweken ? Wil je beginnen met kweken van je eigen groenten ? Dan begin je klein door je zaadjes te zaaien in turfpotjes in een kweekbak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.