donderdag 28 juni 2018

Cultuurverschillen eten

Samen eten is in veel culturen een gebaar van gastvrijheid. Gebruiken en gewoontes kunnen verschillen. Eet jij met mes en vork? Of gebruik je brood of rijst om je eten mee op te pakken? Een ander voorbeeld: buitenlanders kunnen het vreemd vinden als Nederlanders na het uitdelen van één koekje de .

En dan heb ik het niet over de maaltijden die per cultuur verschillen. Nee, ik heb het over de eetgewoontes. In Nederland is het bijvoorbeeld toegestaan om pizza of patat met de handen te eten. Wat eetbaar of niet eetbaar en smakelijk of niet smakelijk is, is cultureel bepaald. Net als de manier waarop gegeten wordt.


Dat noemen we eetcultuur. Natuurlijk zijn er persoonlijke voorkeuren, maar die bevinden zich binnen die grotere sociale en culturele kaders. Soep wordt naar binnen ge lepeld.

In sommige landen wordt met eetstokjes gegeten. Handzaam voedsel zoals een appel wordt vaak met . Heb je honger, smaakt het eten niet of was het juist lekker? Hoe jij je bord achterlaat kan ontzettend veel zeggen in de wereld. Zo leren wij van jongs af aan om je bord leeg te eten , maar doe dit niet in China!


Een typisch geval van cultuurverschillen die er meer zijn bij tafelmanieren dan we in eerste instantie zouden denken. Van normaal doorgeven zoals wij hier kennen, hebben ze in sommige Islamitische landen bijvoorbeeld nog nooit gehoord. Daar mag je alleen maar eten van de gerechten die het . Verbaas u bijvoorbeeld niet als iemand uw kleren aanraakt om de kwaliteit te voelen. Dit zijn Indiase manieren om interesse te tonen.


Als u met uw Indiase gezelschap aan tafel zit en gerechten met de hand eet, gebruik dan de rechterhand. Indiase mensen vinden het niet fris als u tijdens het eten van hand verandert. Ondanks dat de geloofsvoorschriften verschillend worden opgevolg is het verstandig om rekening te houden met kledingvoorschriften (voor vrouwen), eten en drinken (geen varkensvlees en alcohol) en islamitische feestdagen ( bijvoorbeeld de ramadan).


De kledingstijl in Turkije is formeel. Vrouwen horen hun knieën en . Over het verschil in eten kan ik twee dingen zeggen: Het ligt aan jouw smaak en voorkeur plus het ligt er aan in wat voor restaurant je gaat eten. Je hebt restaurants waar ze net zoals in Nederland een biefstuk of hamburger aanbieden en je hebt de .

Mensen in een westerse cultuur verdelen meestal het eten in kleine hapklare porties en eten warme maaltijden met mes en vork. Wanneer je reist krijg je er ongetwijfeld mee te maken: cultuurverschillen. Eten en cultuurverschillen. Dit omdat het een typisch onderdeel van de Taiwanese cultuur is om nooit zelf te koken en altijd buiten de deur te eten. Ik had het ook wel kunnen zien aankomen, want meteen in het begin vroeg ze mij al hoe je een rauwe aardappel moest klaarmaken.


Ze doen dan ook erg hun best om mij zoveel mogelijk te laten eten , zodat Klaas Peter straks kan zien, dat ze goed voor me hebben gezorgd. En met pensioen ga je hier op je 60-ste. Zo, dat waren even wat cultuurverschillen die in de loop van de weken voorbij . Maar de levensverwachting ligt rond de 70. Als je visite krijgt, zet je de hele tafel vol eten. Viking heeft een onderzoekje gedaan naar cultuurverschillen op de werkvloer tussen Nederlan onze grootste handelspartner Duitsland en onze grootste.


Oosterburen liever een warme maaltijd . Cultuurverschillen tussen Nederland en China - Namen - Sociale contacten - Rollen en verhoudingen - Non-verbale communicatie. Het vrij moderne eten was voortreffelijk en wij hadden er vrienden bij. Verderop vind je informatie over immigranten en hun geschiedenis. Daarna uitleg, met veel voorbeelden over hoe je een brug kunt bouwen tussen jezelf en een ander. En ook hoe je herkent welke cultuurverschillen er zijn tussen jou en mensen uit . Bierdrinken en worst eten , zeker!


De hoeveelheden zijn hier ook ongeken tegen lage prijzen. Voor € – kan je je hier volproppen. De eerste dag was ik dat even vergeten en dacht dat het wel kleine porties zouden zijn als je maar € 2 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.