woensdag 13 juni 2018

De grebbe bergen op zoom

De grebbe bergen op zoom

De Grebbe is een watergang en stadsriool onder de Nederlandse stad Bergen op Zoom. De Grebbe dateert uit de dertiende eeuw en liep aanvankelijk bovengronds. Het riool is vier meter breed en 7meter lang. Service Apotheek de Grebbe is een van de twee zelfstandige apotheken in Bergen op Zoom. Wij werken nauw samen met de huisartsen en andere disciplines binnen het centrum.


De grebbe bergen op zoom

Basisschool De Grebbe , Bergen op Zoom. Lakenvolders, ververs en leerlooiers haalden het water dat ze voor hun ambacht nodig hadden, uit de Grebbe. Later deden de bierbrouwers hetzelfde. Waar het veen werd afgegraven had men afwateringskanalen nodig, tevens turfvaarten voor het vervoer. Dwars door Bergen op Zoom werd de Grebbe gegraven en zo werd de turf naar de haven . Medisch Centrum De Grebbe in Bergen op Zoom.


Groepspraktijk, Diepenbrocklaan Bergen op Zoom. Filmopnames De Ruyter in Markiezenhof Bergen op Zoom - Duration: 0:24. Debby en Jeroen bezoeken het grootste monument van Bergen op ZooDe Grebbe. De Grebbe kent een lange geschiedenis, die ten nauwste verbonden is met het ontstaan van het cultuurlandschap van de Brabantse Wal en omgeving en van de stad Bergen op Zoom. Bekijk de specialisten van Fysioboz, locatie De Grebbe in Bergen op Zoom en lees de waarderingen.


Bekijk de informatie en lees de waarderingen over Fysioboz, locatie De Grebbe in Bergen op Zoom. In de dertiende eeuw is . Er zijn waarderingen met een gemiddeld cijfer van geplaatst. Het gedeelte tussen de Gevangenpoortstraat en Het . Om de Grebbe als oud stadsriool af te doen is veel te kort door de bocht. Heel de geschiedenis van Bergen op Zoom vanaf bijna de eerste bewoners tot vandaag is hier af te lezen. Daarvoor is wel een deskundige gids als Peter . Jammer dat ze zo weinig voor de.


Dat zijn die die van Hans de Rooij, Harrie Krielen en Thea Koster, Wilma Leenheer en Jan Vingerhoets. Daaraan toegevoegd is zelfstandig apotheker Lennie Verschuur, eigenaar van Apotheek de Poort. Ga ondergronds in Bergen op Zoom ! Na Parijs en Antwerpen is het nu ook mogelijk een voormalig riool te bezoeken in Bergen op Zoom ! Neem een kijkje in het oudste monument van de stad en maak kennis met de eeuwenoude sporen van een bewogen verleden.


De grebbe bergen op zoom

Een modern gezondheidscentrum wat onderdak biedt aan diverse huisartsenpraktijken, een apotheek maar ook aan diverse andere medische en paramedische disciplines. Architect Grassodenridder Architecten Bergen op Zoom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.