vrijdag 1 juni 2018

Groenten kweken in plastic flessen

Met behulp van plastic flessentorens. Je kan met deze techniek effectief gebruik maken van de ruimte en van je terras of zelf . Een flessentuin is een makkelijke manier om thuis groente zoals, pluk sla, veldsla, krulsla,kropsla en. A simple irrigation system with plastic bottles - Permaculture in Curaçao - Duration: 7:59.


Hoewel er inderdaad gebruik wordt gemaakt van plastic flessen en een aantal andere afvalmaterialen (zie het schema links), blijkt het systeem bij een nadere.

Het kweken van de planten op uw balkon, of beter nog in je tuin, maakt buiten dat het een zeer lonende activiteit is ons ook zelfvoorzienend in de consumptie van bepaalde groenten en fruit. Met oude plastic flessen kun je, als je de top ervan af knipt en deze om een zaadje heen plaatst, een eigen mini-kas maken. Met de vijf trucs uit dit artikel. En het is de moeite waard: het verbouwen van je eigen groente is leuk, leerzaam , gezond en vooral ook enorm ontspannend. Je kunt verrassend veel groenten en fruit in potten en bakken kweken.


Met wat touw, lege frisdrankflessen , plastic bakjes of zelfs zakjes kun je ook al prima resultaten bereiken. Wel lijkt me het heel leuk om je eigen groenten en fruit in te laten groeien, helaas is mijn buiten nog steeds te klein voor een moestuin.

Maar nu ik deze overzichtelijke moestuin oplossing zag was ik verkocht. Zelfs ik moet zoiets kunnen verzorgen, en gaaf gemaakt toch in die wijnkistjes? Diepe en brede bakken zorgen dat er minder water verdampt en leveren uw groenten een grotere voedselvoorraad. Snijd de onderkanten van plastic flessen die u met de hals in de grond steekt, om de voet van de planten . Deze pin is ontdekt door MEC Leiderdorp. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Moestuinieren voor beginners en plantenkeuze als eenvoudigste groenen om te kweken. De grootste oorzaak van mensen die starten met moestuinieren en dit slechts gedurende enkele weken of maanden volhouden, is de ongelukkige keuze van soorten groenten. Dit resulteert in een moestuin die te veel onderhoud.


Een leuke manier voor kleine tomaten soorten te kweken , de plantjes hebben wel veel extra voedingstoffen nodig omwille van dat ze niet in volle grond zijn. Voordelen zijn dat het overtollig water vanzelf uit de hangzak vloeit, geen parasieten meer en vele lekkere tomaatjes. In het voorjaar kan je deze flessen uitstekend gebruiken om eigen onbespoten groenten te kweken. Als je dit in een PET- fles doet is . Wij vinden het prachtig om ons eigen groenten en fruit te kweken.


Je hebt niet noodzakelijk een groot stuk grond nodig om groente en fruit te kweken. Sommige hebben een moestuintje, andere weer een bak in de tuin, maar wat Willen van Cotthem heeft ontwikkeld hadden wij niet gedacht!

Ook kun je gebruikte plastic flessen ophangen met touwtjes. Hiermee kun je een vrolijk systeem maken waarin je (eetbare) planten kunt verbouwen. Handig én leuk om naar te kijken. Stap - Kweek je eigen groenten ! Tenminste als jullie het met mij eens zijn dat deze methode er bij past. Dan is deze tip misschien iets voor jou: een hydro-emmer waar je gemakkelijk groente in verbouwt.


ZO MAAK JE EEN FLESSENTOTEM. Vul de fles met potgrond. Vanaf maart–april kun je binnen zaaien of planten. Na half mei kunnen de flessen naar buiten. Spannend om te zien hoe nu .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.