donderdag 26 december 2019

Opleiding messen slijpen

De cursus wordt op een informele manier gegeven. Geen overdreven moeilijke woorden maar alles in begrijpelijke taal. Kortom, we maken er een gezellige avond van.


Dus meld je aan met je vriend of vriendin, groep of alleen. Je zult na deze avond gegarandeerd je messen goed zelf kunnen slijpen en bijhouden. De slijperij academy is er voor iedereen die een passie heeft met messen en scharen en daar zijn verdiensten mee wil doen.

Er word geleerd om handgereedschappen te slijpen volgens eeuwen oude technieken op de huidige moderne machines. De basistechnieken om je messen en scharen scherp te houden zijn vrij gemakkelijk aan te leren. Tijdens deze opleiding leer je hoe je messen het best kunt wetten. Je leert slijpen en wetten.


Je maakt kennis met de kwaliteitscriteria. Je ziet hoe je van bot naar scherp . Doel: Het doel van de cursus is het op basisniveau brengen van de kennis van de medewerkers die zich bezighouden met slijpactiviteiten. Iedereen weet dat je met een scherp mes beter je werk kan doen.


Maar wat is eigenlijk scherp of vlijmscherp?

Een scherp mes is ook veel veiliger in de keuken zoals ook het Koksgilde heeft onderzocht. In deze workshop leert . Dominiek Vandermeulen van Knife Care Pro is een messenspecialist en is dagelijks bezig met het slijpen , onderhouden en wetten van allerhande messen. Welk mes je best gebruikt voor welke toepassing, waar je op moet letten bij de aankoop . Een koksmes leren slijpen op een slijpsteen. In uur leert u een koksmes opnieuw vlijmscherp maken op een slijpsteen.


Breng zeker uw koksmes mee naar de cursus. Doelstelling: nooit meer een bot mes in huis! Bedoeld voor zowel de enthousiaste hobbykok als de . Agenda: MET GESLEPEN MESSEN Scherp gereedschap of messen bepalen in grote mate het plezier en het resultaat van het uit te voeren werk. Hoe maak en houd je messen scherp? Een vraag die vaak gesteld wordt.


Atelier Van Eyck organiseert een slijpcursus messen ! Leer uw messen slijpen tijdens een praktijkgerichte sessie van uur. Een prima geschenk, ook voor uzelf. Voor mensen van de horeca geven wij workshops: - Messen correct slijpen en afwetten nederlandstalig voor Horeca Vorming Vlaanderen (onder voorbehoud). Heeft je mes z'n beste tijd gehad?


Ik kan je oude zakmes terug tot leven wekken, je favoriet keukenmes vlijmscherp slijpen , een afgeleefd handvat vernieuwen. Je kan bij mij terecht voor al die taken waar je grootouders voor naar de scharensliep gingen.

Het is eenvoudig en leuk om zelf je messen te slijpen. Slijpwerk en restauratie. Op een slijpsteen, slijpstaaf, slijpsysteem of een elektrische slijpmachine. Het is een lust voor het oog om te zien hoe een vakbekwame kok zijn messen aanzet, mits het op de juiste manier gebeurt.


Zet het mes onder een hoek van graden op het aanzetstaal en trek het in één vloeiende beweging over het staal, van de hiel naar de punt van het lemmet. Ad van den Boer weet als geen ander hoe belangrijk scherp gereedschap voor een kok of is. Hier valt of staat het vakmanschap van de gebruikers. De slijptechniek die Ad nu bezit komt van jarenlange ervaring in het slijpen van messen en scharen. In Solingen heeft Ad succesvol zijn opleiding.


Messen slijpen is volgens mij een werkje voor de echte vakman. Mijn zoon die als hobbykok fungeert laat zijn messen slijpen bij de messenslijper van zijn beenhouwer. Het zijn Globals waarmee hij werkt.


Verder heeft hij zelf een staal waarmee hij zelf nog zijn messen perfect op snee houdt voor gebruik. Als chef-kok van opleiding weet Dominiek als geen ander hoe frustrerend het is om met botte messen te moeten werken. In het verleden moest ik meermaals mijn messen laten slijpen , maar telkens kwamen die naar mijn mening onvoldoende goed terug. Dit inspireerde me om zelf het vak te leren.


Door de exclusieve opleidingen die Dhr. Bloom aan de beroemde Solingen Messerfabrieken in Duitsland heeft gevolg heeft hij de juiste kennis in huis om dit vakmanschap in Nederland uit te oefenen. Met twee externe slijpers in dienst, welke door Dhr.


Bloom zijn opgelei slijpen zij de messen bij de klanten op lokatie. Daar in Californië huist een opleidingsschool voor scharenslijpers waar Ariën een slijpcursus volgde. Bovendien heeft een Japanse.


Eerst keek hij wat bezorg maar nooit meer heeft hij zijn scharen door iemand anders laten slijpen dan door mij. In ruil kreeg ik gratis .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.