maandag 20 april 2020

Rosti rondjes maken

Rosti rondjes iedereen kent ze wel uit zo een diepvries zak. Maak ze eens zelf want die zijn zoveel lekkerder, niet papperig, maar crispy, krokant. Een beter recept kan ik niet bedenken. Berichten over rosti rondjes zelf maken geschreven door etenvaneefke. Je kunt natuurlijk één grote aardappelkoek maken , maar in minivorm zijn ze zo prettig snel klaar.


Met zelfgeraspte aardappels is het resultaat altijd lekkerder dan welk diepvriespak rösti ook.

Karin Luiten laat zien hoe je zonder pakjes en zakjes toch lekker, gezond en makkelijk zelf eten. Wij zijn al helemaal in de kerststemming en daarom delen we vandaag een recept voor rosti - rondjes met rozemarijn. Rasp de aardappelen en de uien grof boven een schaal.


Voeg de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Schuif de rösti op een . Schil en rasp de aardappelen. Meng het uirasp en het ei door de aardappel.

Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak min. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag. Keer de rösti met behulp van een.


Snijd ze met de mandoline of de keukenrobot in julienne. Van dan af is het belangrijk dat je ze niet meer wast, omdat er zetmeel rond de aardappelen zit dat de rösti straks zal doen kleven. Door julienne te snijden komt er ook veel water los uit de aardappelen. Heb je weleens van die rösti - rondjes in de supermarkt gekocht? En eigenlijk vind ik ze helemaal niet lekker!


Hoog tijd dus om zelf een keer rösti te maken om te zien of dat wel een beetje te smikkelen is. Natuurlijk is dat wel wat meer werk dan een zakje leegschudden in een . Als je dit eerder doet, blijft de helft aan de pan vastplakken en valt de rösti uit elkaar. Laat de rösti rondjes uitlekken op keukenpapier. Herhaal bovenstaande stap tot het aardappelmengsel op is, doe indien nodig tussendoor nog wat extra zonnebloemolie in de pan. Serveer ze direct na het klaarmaken.


Ik heb de rösti - rondjes natuurlijk zonder zout gemaakt, en ook de tip van Karin om eens een ui mee te bakken heb ik gevolgd. Eerlijk is eerlijk, de eerste rondjes waren wat rommelig en ik moest even ervaren hoeveel . Gekookte aardappelen of aardappelpuree…. Wel voor gebakken aardappels of rösti.

Rösti rondjes kun je ingevroren in een zak kopen, maar zelf maken is bijna net zo makkelijk én leuk. Ook om met je kinderen samen te doen! Maar Esther liet mij zien dat rösti echt heel gemakkelijk te maken is, en dat met maar ingrediënten, wat peper en zout en bakken in olijfolie.


Dit recept is ook fantastisch als . Maar rösti kun je ook van andere dingen maken. Bijvoorbeeld van pompoen. Die zorgt voor een lichtzoete smaak, waardoor de kans groot is dat zelfs groentehatende kids niet in de gaten hebben dat ze een portie . Op zoek naar het lekkerste rösti in de oven recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen.


Laat je inspireren en ga aan de slag! Verstop extra groente in deze heerlijke rösti's zonder dat iemand het doorheeft. Rösti van bloemkool in plaats van aardappel. De bloemkool proef en ruik je niet maar zorgt wel voor extra vitaminen, mineralen en een flinke portie extra vezels.


Heerlijk met een frisse groene salade en een stukje vlees. Ik wilde een keerjte zelf rosti - rondjes maken. Deze rösti of Duitse reibekuchen staan bij ons regelmatig op het . Dus ik een receptje opgezocht (ah- site), aardappels geschild en in kleine stukjes gesneden, gesnipperd uitje, zout en peper erdoor en het mengsel zou klaar moeten zijn. Maar als je dat in hoopjes in de pan legt, wordt dat toch nooit een samenhangend geheel? Het is een aardappelkoek die met name door het Duitstalige deel van de bevolking wordt gegeten.


Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland. Oorspronkelijk aten boeren uit het kanton Bern het als ontbijt. Nederlandstaligen spreken rösti soms uit als rustie, de originele Zwitserse uitspraak is echter reusjti.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.