dinsdag 29 september 2020

Wat zijn de nadelen van een microvezeldoekje

Door Janneke van Reenen-Hak Wat is schoon? Die vraag beantwoordt iedereen naar eigen inzicht. Daar zijn de ontelbare driehoekvormige polyestervezeltjes verantwoordelijk voor. Het juiste gebruik van de doek, de combinatie met reinigingsmiddel én de voor- en nadelen ervan zijn in Clean Totaal al ruimschoots aan de orde gekomen.


Voor een schoonmaaktaak op een weinig bevuild kantoor redde een microvezeldoekje het slechts met wat water. In de ruimtes kan vocht en vuil zich verzamelen wat maakt dat de microvezels een zeer groot vocht en vuil absorberend vermogen hebben.

De doekjes zijn niet geliefd bij afvalwaterbehandelaars omdat sommige in een wc worden doorgespoeld en daarna een goede werking van de rioolwaterzuiveringsinstallatie . Op welke temperatuur moet ik de microvezeldoek wassen? Tijdens de professionele schoonmaak willen veel mensen meer weten over voor- en nadelen , het gebruik en wassen van microvezeldoekjes. Ook wat betreft het gebruik van de microvezeldoek kunt u met enkele zaken rekening houden.


Het voorvoegsel micro- doet je waarschijnlijk al vermoeden dat microvezel verwijst naar iets wat erg klein is. In dit geval gaat het over vezels met heel fijne draden. De doorsnede bedraagt minder dan 0millimeter, vergeleken met een menselijk haar is dat honderd keer dunner. Bovendien zijn microvezels erg licht: .

Klopt, ik had dit ook gehoord. Van een oogarts geloof ik, dus los van mijn duitse familieconnecties. Het is ook wel logisch: ieder voordeel heeft zijn nadeel.


Het bespaart daarbij ook reinigingsmiddelen want die zijn niet nodig bij het gebruik van deze wonderdoekjes. Micovezeldoeken die zijn gebreid zijn rekbaar en daarom zijn ze makkelijker uit te wringen, maar ze zijn ook wat duurder. Het vezelmateriaal van de gebreide - en geweven . Sinds een jaar gebruikt men op OZG locatie Lucas microvezeldoekjes voor de schoonmaak, in plaats van de emmer met sop. Dit levert vaak verbaasde reacties op.


Het enige nadeel dat deze nieuwe schoonmaaktechniek heeft, is dat je niet kunt ruiken dat het schoon is. We zijn gewend geraakt aan de . De gebreide doeken zijn rekbaar en daarom in het gebruik het prettigst omdat ze makkelijk zijn uit te wringen. Een microvezel wordt zo. Microvezeldoekjes reinigen snel doordat ze een enorm oppervlak hebben, vele malen groter dan de zichtbare afmetingen. De wonderdoekjes zijn er in alle maten, kleuren, gewichten en prijsklassen.


Prijs: euro voor 5. Absorbeert water en stof goed. Ontbrekend: nadelen Wat is een microvezeldoek? Euro Clean Benelux Microvezeldoeken.

Microvezeldoek wordt vaak gebruikt als vaatdoek, dit zijn goedkope producten die men bij, de supermarkt en zo koopt, deze worden voor andere . We willen deze nog sterker maken, zodat de microvezeldoek langer meegaat, beter absorbeert, vaker gewassen kan worden, kleurvaster is en een. Er zijn behoorlijk wat bedrijven die de microvezeldoeken in huishoudelijke machines wassen, hoewel dat volgens de Europese richtlijnen niet mag. Werken met een microvezeldoek lijkt o zo gemakkelijk, maar dat is het in de praktijk niet. Vooral wat ergonomisch werken betreft gaat het vaak mis.


Maar ook daar zijn oplossingen voor: geurmiddelen in het water die wel het geurtje maar niet het residu achterlaten. Begin de jaren negentig maakt een Zweedse fabrikant gebruik van dit nadeel om schoonmaakdoeken te. Door verbetering van de vezel vindt het gebruik zijn ingang in de sportkledij, bergschoenen.


Het is gemaakt van microvezel materiaal wat vuil en vet losmaakt van je huid en met alleen een beetje water reinig je je huid dus. Voordelen van het schoonmaken met microvezeldoekjes zijn besparingen op water, middelgebruik en tijd (doseren is niet meer nodig). Weet u het verbruik van.


Nadeel is een investering in een aantal doeken die regelmatig voor . In die doekjes zitten houtvezels, en hoe fijn die ook zijn , ze kunnen krasjes achterlaten op de glazen. Krasjes krijg je ook van je trui, sjaal of elk ander kledingstuk dat je gebruikt als schoonmaakdoek. De glazen droog schoonmaken doe je best met een microvezeldoekje dat je krijgt bij de opticien als je je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.