vrijdag 25 december 2020

Zelf stroopwafels bakken gouda

We gingen zelf stroopwafels maken en waar anders dan in de oudste overgebleven stroopwafelbakkerij kun je dat beter leren. Cees van den Berg leidt ons rond en als klap op de vuurpijl mogen wij zelf een stroopwafel bakken. Ze smaken heerlijk, een stroopwafel met een aantal unieke kenmerken, zo wordt tijdens het maken van de stroop de suiker pas later aan de stroop toegevoegd wat maakt dat de suiker niet geheel gesmolten is en bij het . Bij het bakken van onze stroopwafels komt veel handwerk te pas.


Zelf stroopwafels bakken gouda

Denk aan het dagelijks breken van honderden eieren, het nauwkeurig afwegen van bloem en boter om tot het beste deeg te komen én het mengen van de lekker zachte stroop , naar onze eigen unieke receptuur. Ondanks de onmisbare menselijke hand in . Zelf stroopwafels maken! Volg een workshop en maak die lekkere koeken zelf ! Achter de siroopwafelbakkerij bevindt zich een gezellige tearoom. Proef hier allerlei lekkere stroopwafellekkernijen. In de bakkerij kunnen bezoekers zelf zien hoe de wafels worden gebakken.


Trakteer vrienden op zelfgebakken stroopwafels. Bak zo een hoeveelheid wafels. Neem twee wafels, smeer de eerste dun in met stroop en leg de . Denk je aan Gouda , dan denk je ook gelijk aan stroopwafels. Hollandse ambiance, maar je kunt het siroopwafels bakken ook zelf proberen in een workshop. In de Tearoom kunnen ook lunches worden geserveer zelf buffetten zijn mogelijk.


Zelf stroopwafels bakken gouda

HEEL GOED GESLAAGD dus, al zeg ik het zelf. Voordeel van zelf stroopwafels bakken is ook, dat je meteen een portie koekkruimels hebt, want zéker niet elke wafel lukt even goed. De stroopwafel smaakt wel PRECIES zoals de gekochte. En ook niet elke wafel is even goed open te snijden, . Wat is er leuker dan in de stad van de Goudse stroopwafels je eigen stroopwafel te bakken ? U kunt de ambachten hier echt zelf beleven.


Op deze zonnige zaterdag maart gingen we, nadat we Annouck bij een wegrestaurant hadden opgepikt, op weg naar Gouda. Janine, de organisatrice, had. Daar vertelde de bakker over het familiebedrijf, de ingrediënten, de knisper in de siroopwafel en over het bakproces zelf. Op de markt kun je soms zien hoe een stroopwafel wordt gemaakt, maar de koek en stroop zijn dan. De lekkerste stroopwafels bestel je online bij Stroopwafels.


Zelf stroopwafels bakken gouda

Van Vliet maakt al meer . Wij bakken de stroopwafels pas na jouw bestelling. Oorspronkelijk komen stroopwafels uit Gouda , wat ze dus perfect maakt voor mijn Hollandse streekbaksel challenge! Verwarm het kniepertjesijzer voor op een niet te hoge stand. Met mijn Cloer apparaat gebruik ik stand maar ieder ijzer is verschillend.


Volgens die bakker waren dat de enige echt originele goudse stroopwafels. Heb je nu zelf geen kniepertjesijzer? Geen probleem, ook dan kun je deze koeken bakken.


Zelf stroopwafels bakken gouda

Ik heb namelijk met hetzelfde recept ook eens stroopkoeken gebakken. Je rolt dan het deeg dun uit en steekt er cirkels uit, die je bakt in de . Wij bieden jullie de kans om een kijkje te nemen de stroopwafelbakkerij van Gouda waar de allerlekkerste en beroemdste stroopwafels gebakken worden. En we leren zelf onze eigen stroopwafel bakken die we daarna lekker gaan opeten! In de volksmond worden de baksels stroopwafels genoem in Gouda noemt men ze met gepaste trots de Goudse siroopwafel. Gouda is de stad van de (allerlekkerste!) stroopwafels.


Timing is erg belangrijk bij het bakken van wafels, het verhaal gaat dat een bakker op een keer zijn wafelijzer opendeed toen het deeg nog niet gaar was. Voeg toe aan Mijn Dagje Gouda. In Gouda je eigen Goudse siroopwafel bakken ! Kaarten worden op donderdag verkocht aan de balie van VVV Gouda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.