woensdag 19 januari 2022

Zilver 835

Ook staat er vaak een klein stempeltje in wat lijkt op een zwaardje, dit is dan ook echt zilver. Hieronder een voorbeeld van de verschillende soorten stempels en de bijbehorende zilvergehaltes. Koop of Verkoop 8op Marktplaats. Er is relatief veel koper aan het zilver toegevoegd waardoor er minder van de mooie witte kleur zilver behouden blijft.


Deze legering wordt daardoor in veel mindere mate toegepast voor zilveren sieraden. Dit type zilver wordt gestempeld met het.

Beschikbaarheid: Niet leverbaar. Zilver 8(2e gehalte). Voor zilveren voorwerpen of zilveren sieraden geldt hetzelfde als voor de gehalte aanduidingen in gouden voorwerpen of gouden sieraden. Een bepaald cijfer zal het gehalte zilver in een voorwerp aangeven.


Inkoop zilver prijs per gram. Als men een sieraad of object koopt staat er meestal een stempel in met het getal 9of 835. Nu in de aanbieding van € 11 voor € 400!


De dasspeld ziet er bijzonder goed uit, nog als nieuw. Sint-Laureins Watervliet.

Dit heeft te maken met de hoeveelheid goud of zilver dat in het sieraad zit. In zilveren sieraden ziet u vaak het merkteken 8of 9staan. Gouden sieraden krijgen een stempel met het merkteken 5(krt) of 7(krt). Natuurlijk moet je wel de temperatuur hoog genoeg krijgen en het metaal smelten in een smeltkroes (meestal van aardewerk of aluminiumoxide) die zelf niet smelt.


Na het smelten zal door . In Nederland zijn er drie geaccepteerde zilverlegeringen:1. Voorzien van zilver keurmerk en gratis verzonden binnen Nederland. Applied filters: 8zilver.


Fraai collier, uitgevoerd in tweede gehalte zilver. Het collier is samengesteld uit strengen van platte gourmet kettinkjes, afgewisseld door drie zilveren kralen. De kralen zijn afgewerkt met een kroontje.


Vervaardigd zonder sluiting. Gemerkt met 8,ZII, oude gewichtsteken, ster VI (Italiaans merk) Afmetingen Lengte: 90 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.