donderdag 14 juli 2016

Couscous tajine lamsvlees

Op zoek naar het lekkerste tajine van lamsvlees en pittige couscous recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag! Wel weer een verhaal apart.


Vorig jaar ben ik samen met manlief in Ede bij een neef van mij geweest. Zij beheren een schaapskudde.

Voor de couscous : 3g couscous. Jeroens recept met lamsschouder zal zeker in de smaak vallen, want het malse vlees combineert schitterend met de aromatische kruidenmix en de verse groenten. Iedereen die een klein beetje avontuurlijk durft te koken, moet het . Deze lamstajine met couscous is daarop geïnspireerd. Voor als je ook terug wil denken aan de verwarmende tajine van een Marokko-vakantie of gewoon heel erg zin hebt in gestoofd lamsvlees met kaneel, abrikozen en koriander. Het is gemakkelijk en redelijk snel te maken en echt heerlijk.


Daarnaast zit het vol met verse groenten en exotische kruiden. Maar vergis je niet, couscous en Maghreb food zijn razend populair in Frankrijk.

Kruid het lamsvlees met peper en zout en braad het vlees langs beide zijden. Haal het vlees uit de tajine en voeg de fijngesneden uien en knoflook en gember toe. Laat deze fruiten toe ze glazig worden.


Tajine met pompoen en lam. Voeg de groenten toe en laat alles wat garen . De tajine die ik gebruik is er een van Emile Henry. Die tajine staat op kleine pootjes en heeft geen rechtstreeks contact met de kookplaat, dus gaat die meteen in de braadoven.


Doe een geutje olijfolie . Tajine : Meng in een schaal de knoflook met geelwortelpoeder, gember en eetl olie. Schep het lamsvlees erdoor. Laat afgedekt in de koelkast uur . Hoe Tajine met lam en olijven maken, ontdek op Bladna. See more ideas about Buns, Diners and Dinners.


Een heerlijk smaakvol lamsgerecht uit de tajine. De combinatie van het krachtige en malse lamsvlees in combinatie met de dadels en noten doet ieders mond vol lopen met water. Dit is een heerlijk gerecht om te bereiden als je veel tijd hebt om te koken, de bereidingstijd is, door het gebruik van de tajine.


Men kan de tajine , als men deze niet wilt aankopen, vervangen door een braadpan met dikke bodem en deksel (zoals de gietijzeren braadpan van 'Le Creuset'), maar een echte tajine draagt zeker bij tot de smaak en de authentieke sfeer. Serveer eventueel met couscous.

Lamsvlees kan vervangen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.