donderdag 1 september 2016

Salie thee maken

Vanille extract zelf maken. Hoe maak ik vanille extract? Hoe behandel ik verse kruiden?


Koen en Daniëlle tonen een bereiding met salie in thee en geven daarbij nog wat extra informatie rond de werking ervan. Doe tl fijngesneden saliebladeren in een kop en overgiet met kokendheet water.

Laat het aftreksel toegedekt minuten staan en zeef. EXTRA: voor uitwendig gebruik, als . Ik heb het dan over verse salie , niet de gedroogde variant. Dus voor iedereen die geen zin heeft om de handen uit de mouwen te steken voor een juice of smoothie , zet een lekkere kop salie thee. En om het helemaal af te maken met plakjes verse gember.


Gember staat bekend om haar ontgiftende werking . De Grieken en Romeinen noemden salie een wonderplant. In elke middeleeuwse kloostertuin had salie een prominente plek.

Nog steeds plukken mensen in de bergen salie en maken daar medicinale thee van. Na het lezen van dit artikel begrijp je waarom salie in de oudheid een wonderplant werd . Salie kun je als kruid gebruiken door je eten. Vooral bij vlees- of visgerechten en wat vettere gerechten en in sausen en soepen. Ik vind salie in gerechten erg lekker, maar wel maar een klein beetje.


Doordat het een sterke smaak heeft is het al snel te veel. Hieronder beschrijf ik hoe je makkelijk zelf salie - thee kunt maken. Lees hier waarom én ontdek meteen mijn recept voor de allerlekkerste saliethee die je ooit hebt gedronken!


Een ontspannende melissethee, thee van smalle weegbree voor de luchtwegen, oppeppende muntthee , … ik weet er altijd wel iets lekkers van te maken ! Hij vertelde dat het behalve lekker ook heel gezond is, omdat het je lichaam zo lekker zuiverde. Omdat ik weet dat verse kruiden allemaal hun eigen heilzame eigenschappen hebben, heb ik een heel arsenaal van kruiden in mijn tuin, waaronder salie en citroenmelisse, dus ik ging gelijk een kopje van deze thee zetten. Omdat Salie desinfecterend werkt en de tanden witter maakt, kun je gebruik maken van tandpasta met Salie. In het artikel over tandpast a vind je het recept voor een tandpoeder met Salie. De Salie heeft nog véél meer.


Recept voor saliethee met honing en citroen. Honing werkt verzachtend voor de keel en luchtwegen en stimuleert de werking van het maag-darmkanaal.

Het wordt gemakkelijk in de bloedsomloop opgenomen en omdat er vanwege het hoge suikergehalte geen schimmels en bacteriën in kunnen leven, is het ook nog eens . Zelf kruidenthee maken is super simpel, snel en gezond. Kies een mengels van je favorieten. Als je even snel een kopje voor jezelf wilt zetten , dan is een theezeef die je in een kopje kunt hangen wel erg handig. Een grote theezeef is dan zeker erg. Verdampen van salie werkt bij mensen die lusteloos zijn, die een vertrouwenscrisis doormaken of die geestelijk overspannen zijn.


Salie - thee en salie -wijn kalmeren het zenuwstelsel en zijn goed bij lage bloeddruk. Met een theetuintje kun je zelf kruiden en planten groeien om een heerlijke melange te maken. Saliethee helpt ook bij bloedend tandvlees en keelpijn.


Thee uit je eigen tuin (of balkon) is niet alleen lekker, het is ook lekker duurzaam. Bovendien staan al die geurende plantjes heel gezellig. Met deze kruiden heb je altijd een verse pot thee in huis!


Plinius beval mensen die een lange voettocht moesten maken aan om salie en bijvoet in de schoen te doen. Waterige en alcoholische aftreksels van de bladen worden voor spoelingen en gorgelen gebruikt bij mond-, tandvlees-, kaak- en amandelontstekingen. Een paar druppels vluchtige olie in zout water vormen een goed spoelmiddel voor ( geïnfecteerde) wonden en zweren. De thee van salie helpt tegen bloedend tandvlees . Bij diabetes is het raadzaam een mengsel van gelijke delen van salie en duizendblad te gebruiken. Salie is niet alleen goed tegen ontstekingen, maar geneest ook alle ontstekingen van de darm, maag, lever, galblaas en urinewegen.


Salie thee is een buitengewone aanwinst voor gorgelen in de keel bij . Misschien wist je het al, maar salie doodt bacteriën en virussen in de mond en keel. Hierdoor wordt het regelmatig gebruikt bij keelpijn, slechte adem en andere mondproblemen. Door op salieblaadjes te kauwen krijg je ook nog eens wittere tanden en het ontsmet je je gebit. Bij keelpijn kun je het beste een kopje saliethee.


Bij deze klacht kan je een kopje salie thee per dag drinken. Neem op de eerste drie dagen van je menstruatie elke dag een kop salie thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.