Bij het zoeken naar de juiste wasdroger kijk je natuurlijk of de wasdroger energiezuinig is en dus energie bespaart. Daarom is het belangrijk om het energielabel goed te checken. Dit label geeft namelijk het energieverbruik van de droger aan.
Het gemiddelde energieverbruik van elektrische wasdrogers staat op het energielabel. Label C zal nog wel een tijd in de winkel te vinden .
Zuinige wasdrogers zijn duurder, maar hebben lagere gebruikskosten. Er zijn verschillende soorten wasdrogers. Vergelijk het hele assortiment drogers en koop online tegen de scherpste prijzen! Er wordt hier hoofdzakelijk gekeken naar het gemiddelde energieverbruik dat een katoenwas heeft bij graden Celsius bij kilo aan wasgoed. De warmtepomp en de wasdroger op gas zijn de enige zuinige soorten wasdrogers.
De wasdroger op gas wordt niet beschouwd als elektrisch apparaat en heeft daarom ook geen energielabel. Beide soorten verbruiken ongeveer half zoveel energie als degene met energielabel C , .
Wie heeft wat en waarom ? Type droger , Inhoud (liters), Energie- label, Verbruik (kWh), Aanschaf- prijs, Energie- besparing per jaar (2droogbeurten), Terugverdien tijd (jaren), Uw voordeel bij een levensduur van . Een gemiddelde condensdroger verbruikt kWh aan elektriciteit voor een droogbeurt. Een warmtepompdroger heeft daar maar kWh voor nodig. Dit levert ongeveer een besparing . Van alle huishoudelijke apparaten is de wasdroger de grootste energieslurper! Een droger verbruikt namelijk zo veel energie als een oven, en staat daarnaast in de meeste huizen geregeld aan.
Gelukkig zijn er sinds enkele jaren flinke stappen gezet in het zuiniger maken. Hieronder kun je lezen wat de . Ook voor de moderne condensdroger geldt dat een energieklasse B label het meest zuinig is. Dit type droger verbruikt daarmee aanzienlijk meer energie dan een zuinige warmtepompdroger , maar is in aanschaf wel voordeliger. Bijkomend voordeel is de jarenlange betrouwbaarheid van de condensdroger: een beproefd.
Een droogtrommel verbruikt aardig wat energie, maar bij de aankoop kunt u wel zelf bepalen of u voor een zuiniger toestel (bv. met warmtepomp) gaat of niet. Kiest u voor een condensatiedroger met elektrische weerstan energieklasse B, dan loopt dit op tot € à € 80. Wil je een wasdroger aanschaffen dan is het belangrijk om te letten op de energieklasse van de droger.
De reden dat er nieuwe energieklasses werden ingesteld is vanwege de introductie van de warmtepompdroger. Deze was qua energieverbruik. Dat vervangen kan tegenwoordig inderdaad door veel zuinigere varianten. Waren enkele jaren geleden de meeste drogers nog energielabel C of slechter, tegenwoordig is er ruime keus aan zuiniger varianten.
En dat was hard nodig, de wasdroger is een van de grootste energie slurpers, zeker als hij . Ook blijft de meting een momentopname want verbruik. Het verbruik van huishoudstoestellen wordt berekend op basis van hun vermogen (uitgedrukt in watt) en duur of frequentie van het gebruik. Bekijk het ovezicht van het verbruik per elektrisch toestel. Koelkast Combi C , 2tot 3W, 3dagen - doorlopen 5kWh.
Bij koelkasten en diepvriezers geeft het label door middel van een kleur en een code de energie- efficiëntieklassen aan. Voor wasmachines en wasdrogers geeft het label het gemiddelde energieverbruik aan van een katoenwas bij ° C (1°F), met een maximale lading wasgoed (meestal kilo). Warmtepompdrogers zijn speciale condensdrogers die door het hergebruik van warmte veel minder stroom verbruiken.
Veel mensen hebben nog een wasdroger met energielabel C. Dat zijn ware energieslurpers. Hoeveel energie je droogkast verbruikt is afhankelijk van hoe vaak je wast, en of je met een energiezuinige droogkast. Een wasdroger van Miele droogt uw wasgoed zeer behoedzaam.
Meer informatie over de Miele- wasdrogers vindt u in het overzicht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.