dinsdag 21 mei 2019

Hoogte oven in keuken

Hoogte oven in keuken

In veel keukens zijn de ovens nog op kniehoogte gemonteerd. Hierdoor moet je bukken om een schotel uit de oven te halen. Je kunt nu gloeiende hete gerechten in één vloeiende horizontale beweging uit de oven halen. Daar waar de oven vroeger als vanzelfsprekend onder de kookplaat zat en de magnetron op het werkblad werd geplaatst, is het met de nieuwe inbouwtechnieken mogelijk om deze apparatuur (bij voldoende ruimte) op elke gewenste hoogte in de keuken te plaatsen.


Hoogte oven in keuken

In dit artikel kom je te weten hoe je een praktische en ergonomische keuken ontwerpt waar je heel wat jaren plezier zal aan beleven. Plaatsingshoogte van de inbouwapparatuur. De plaatsingshoogte van deze apparatuur verdient de nodige aandacht om het gebruik van de apparatuur in het dagelijks leven zo prettig mogelijk te . In ons artikel over de hoogte van het werkblad beschreven we al een vuistregel voor het berekenen van de ideale hoogte van je werkblad. In het dagelijks huishouden wordt veelvuldig in de keuken gewerkt.


Plaats de oven en magnetron op armhoogte. Met een oven op werkhoogte heeft u een uitstekend overzicht en kunt u goed door het venster van de oven kijken of uw eten al klaar is. Gelukkig kan dat nu veel ergonomischer met een oven die je plaatst op ooghoogte. Ergonomie in de keuken is niet alleen een lust voor het oog, maar ook goed voor jouw lichaam. En zorg voor royaal bemeten werkplekken rond de kookunit, de oven en de spoelbak.


Wil je toch een onderbouw vaatwasser, kies dan voor een model dat past bij de gekozen hoogte van het keukenblad. Zo kan men met een rechte rug de schotels inzetten en uitnemen. De visuele controle van het eten verloopt ook makkelijker vergeleken met een lage opstelling onder de kookplaten. Een oven bevindt zich bij voorkeur op aanrechthoogte. Keukenkasten met lades zijn makkelijker toegankelijk . Hoi, Ik ga straks mijn keuken renoveren en heb inmiddels als een Oven ,mooie luxe met stoomfunctie, inch touchscreen.


Nou wordt dit een van de eyecatchers in de keuken , maar nu zal ik hem gewoon onder het aanrecht plaatsen of hoger in een wand (kast)? Hallo, In mijn keuken is er plaats voorzien voor een inbouwoven boven de koelkast. De onderkant van de oven komt dan wel op 1m4 en dit lijkt mij vrij hoog (moeilijk in te schatten). Is deze hoogte nog handig voor een oven met neerwaartse deur? Hoogte aansluiting fornuis en oven ? Hete schotels kunt u er dan op een veilige manier uithalen zonder te morsen of zich te verbranden.


Hoogte oven in keuken

Wie zijn keuken zelf plaatst, kan ook zelf een inbouwoven monteren. Heb je voldoende plaats in de keuken , neem dan een oven apart van de kookplaten en laat die op handhoogte opstellen. Zo kan je gemakkelijker gerechten in en uit de oven schuiven en het bakproces in de gaten houden. Waar moet je op letten bij het kopen van een inbouw oven ? Je leest het op deze pagina. Wanneer je een inbouw oven gaat kopen, is het belangrijk dat je een oven kiest die bij jou en je keuken past.


Meet je nis eerst op en selecteer vervolgens de juiste hoogte in de keuzehulp. Ovens bestaan in verschillende uitvoeringen, kleuren en mogelijkheden. Ook qua hoogte zijn er twee standaardmaten mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.