woensdag 13 oktober 2021

Zelf schaar slijpen

Als je met je botte schaar niet meer zo goed kunt knippen, dan zou je naar de winkel kunnen gaan en een nieuwe schaar kunnen kopen, omdat een schaar relatief goedkoop is. Er zijn echter verschillende manieren waarop je je schaar zelf thuis kunt slijpen met behulp van enkele veelgebruikte huishoudelijke voorwerpen . Heb je een botte schaar ? Slijp hem door een paar keer door een blaadje fijn schuurpapier te knippen. Met een botte schaar is het niet leuk om te werken.

Bij een stoffenschaar komt dat preciezer dan bij een andere schaar , omdat oneffenheden kunnen zorgen voor halen in dunne stoffen, en als hij op een klein plekje bot is, dan knipt hij niet goe zorgt voor heel veel ergernis. Andere scharen , voor papier bijvoorbeel daarmee knip ik gerust in schuurpapier, of ik probeer het . Lifehack Een schaar blijft jammer genoeg niet eeuwig scherp: op een bepaald moment wordt ze bot en moet je ze weggooien. Zelf je schaar slijpen blijkt helemaal niet zo moeilijk, en het enige dat je ervoor nodig hebt, is schuurpapier.


Indien uw schaar het papier helemaal niet meer doorknipt zijn er maar twee dingen: weggooien of slijpen. De elektrische messenslijper maakt uw botte schaar in een mu scherp. Maar, wat als u geen elektrische messenslijper in huis heeft?

Met onze eenvoudige huismiddelen . Zelf slijpen van botte messen en scharen is makkelijker dan je misschien denkt. Diverse tips voor het gebruik van messenslijpers, wetstenen en diamantvijlen. Bestel scharenslijpers op scharenpunt. Zo worden bepaalde scharen voor haarkappers met een laser geslepen. Dergelijke scharen moeten terug naar de fabriek om opnieuw scherp gezet te worden.


Bij sommige scharen is het snijvlak glad gepolijst of voorzien van een microvertanding. Alleen gladde snijvlakken kunt u zelf slijpen. Een gewone, niet- roestende . Regelmatig in aluminiumfolie knippen. Werkt ook heel goed voor dure stofscharen.


Vaak zelfs beter want lang niet alle scharen komen optimaal geslepen uit de fabriek. Na het slijpen zul je merken dat je schaar makkelijker knipt. Ook hoef je minder kracht te gebruiken tijdens het knippen.


Kan ik een schaar zelf slijpen ? Hoewel er speciale slijpmachines zijn om scharen te slijpen zijn deze meestal te grof.

De bladen van je schaar zullen weer scherp worden, doordat ze door het aluminiumfolie worden geslepen. De schaar wordt gedemonteerd en daarna beide binnenzijden van de schaar slijpen en polijsten. Na montage van de schaar opnieuw in lijn zetten. Het slijpen van alle soorten kapperscharen is een specialisme tot in perfectie.


Een kappersschaar onderscheid zich in het slijpen van alle andere soorten scharen. Neem contact op met het slijpservicepunt waar u het slijpwerk wilt inleveren voor de inleverdatum. Informatie om zelf te verzenden klikt u hier. Meer informatie over het slijpen van messen en scharen kunt u vinden op onze website.


Hoe langer u een schaar gebruikt, hoe botter hij wordt. Tijd om de schaar weer scherp te maken. Lees hieronder onze tips om uw schaar snel en gemakkelijk weer scherp te maken!


Schuurpapier Maak uw botte schaar snel en gemakkelijk weer scherp met een stukje schuurpapier. Een kapper heeft namelijk meerdere soorten scharen , waaronder een coupeschaar , een effileer- en trimschaar. Sommige modellen hebben microvertandingen die weer op een andere manier geslepen moeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.