dinsdag 14 december 2021

Zelf bruin brood bakken zonder broodbakmachine

Ik gebruik geen broodbakmachine om mijn broden te bakken maar ik bak de broden gewoon in de oven. Als het brood mooi bruin is en hol klinkt als je erop tikt dan is het gaar. Zelf goedkoop, lekker speltbrood bakken in de oven Zelf je eigen brood bakken klinkt alsof je er uren de tijd voor moet hebben.


Maar niets is minder waar. Het is echt heel gemakkelijk, het is zo gebeurd en het kan gewoon in de oven. En het resultaat is een super gezond en een heel lekker speltbrood !

Nu heb ik geen broodbakmachine , maar voor dit broodje heb je dat helemaal niet nodig. Sterker nog, dit broodje kost je maar twee minuten werk! Wil je weten hoe je het maakt?


Bekijk dan even de video hieronder. Zelf brood maken was nog nooit zo makkelijk! Dit recept kun je met of zonder keukenmachine (met deeghaak) maken.


Dus het enige dat je hoeft te hebben is de ingrediënten en een oven! Wat heb je nodig voor één groot stuk brood. Zonder broodmachine , omdat je dan alles lekker zelf mag doen.

Verder moet het brood licht aanvoelen en mooi bruin van kleur zijn. Een brood dat gebakken is in . Om zelf brood te bakken heb je niet veel nodig: bloem, gist, water en een snuifje zout. Je deeg is klaar als je het heel dun kunt uitrekken zonder dat het scheurt.


Je kunt het bakken van brood gewoon doen in je eigen oventje. Je hebt geen broodbakmachine nodig! Jij weet ook precies wat je erin stopt, dus geen . Bruinbrood recepten (34). Zoek je een recept voor een zelfgebakken stevig bruinbrood ? Een gezond volkorenbrood zonder toegevoegde suiker en een laag zout- en vetgehalte.


Ingrediënten (voor een groot brood ). Bij het bakken 2ml water . Meng de droge ingrediënten, maak een een kuiltje in het midden en giet de vloeistof daarin. Kneed dit geheel in circa minuten tot een elastische bal. Zo past het bakken binnen de planning én hebben we de hele week vers zelfgebakken brood. Op de zaterdagen vind ik het leuk om de keuken in te duiken en te experimenteren met nieuwe recepten. Ik moet eerlijk toegeven, dat het hebben van een keukenmachine het bakken een stuk makkelijker maakt.


Een lekker recept om zelf volkorenbrood te maken volgens het recept van Paul Hollywood.

Na de kleine knoopbroodjes gemaakt te hebben kriebelde het om weer een brood te bakken. Ik vind het zelf prettig om het laatste stukje met de hand te kneden, zo voel je goed of het deeg wel of niet klaar is. Brood bakken gaat ook zonder bakvorm. Kneed het deeg in een mooie vorm en leg het op een bakplaat met bakpapier. De temperatuur en de baktijd blijven dezelfde.


U kan de bovenkant van het deeg voor het bakken lichtjes bestrijken met olijfolie en er wat zaadjes overstrooien (bv. sesamzaadjes, lijnzaad). Wanneer je zelf gezond brood wilt bakken , is het belangrijk om een keuze te maken wat het gebruikte meel betreft. Alleen al de geur doet onze smaakpapillen tintelen. Een heerlijk luchtig brood , te gebruiken als ? Te maken in de broodmachine.


Voeg zout toe en giet het mengsel in de keukenmachine. Houd een beetje volkorenmeel achter en kneed de rest. Laat nog uur narijzen. Verwarm de oven voor op 240°C.


Zet de oven terug naar 2°C net voor het brood in de oven gaat. Bak de volkorenbroden in circa minuten bruin. En is erg goedkoop om te maken. Exclusief elektra al vanaf cent voor een groot brood.


Heb een Panasonic broodbakmachine en gebruik voor brood 2gram volkoren spelt en 2gram wit speltmeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.