maandag 28 november 2016

Buitenplaats beresteyn

Buitenplaats Beresteijn : wonen op een droomlocatie in Voorschoten. In Beresteijn woon je midden in de rust en natuur, vlakbij het centrum van Voorschoten. Twee prachtige buitenplaatsen in het Zuid Hollands Landschap.


Ga mee op deze unieke gecombineerde excursie bij de buitenplaatsen Beresteijn en Berbice. Deze liet aan de zijde van de Heerweg ( Leidseweg) een bescheiden landhuis bouwen met een komvormige waterpartij ervoor.

Achter het huis bevond zich een landschappelijk bos met een slingerend. De buitenplaats is een afsplitsing van het vroegere grotere landgoed waartoe Berbice en de . Er werd aan de zijde van de Leidseweg een bescheiden landhuis gebouwd met een komvormige waterpartij ervoor. Hij liet aan de zijde van de Heereweg ( Leidseweg) een bescheiden landhuis bouwen met een komvormige waterpartij ervoor.


Kempen, directeur van de nabijgelegen . Het terrein waarop deze buitenplaats ligt, behoorde oorspronkelijk toe aan het naastgelegen Berbice. Bij deze zomerhuizen, die buitenplaatsen of hofsteden worden genoem werden mooie tuinen aangelegd.

De bundel bevat informatieve artikelen over de buitenplaats Wester-Amstel door Søren L. Nina Wijsbek besluit de bundel met een . Voorschoten – Het park op de buitenplaats Beresteijn (Leidseweg 191) wordt op termijn tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk, zo bleek een kleine twee weken geleden tijdens de commissievergadering, waarin het aangepaste plan van eigenaar en ontwikkelaar Amvest voor een . Landgoed Beresteijn aan de Leidseweg. Hoe is het proces gegaan? Ook heeft de gemeenteraad toen ingestemd met toepassen van de coördinatieregeling. Een coördinatieregeling betekent dat het bestemmingsplan en de . Bekijk hun sitE VOL informatie.


Een bekend voorbeeld hiervan vormt het als hotel herbestemde kasteel Oud- Wassenaer. Voor Noord-Holland is dat de buitenplaats Wester-Amstel te Amstelveen door de heer Søren Ludvig Movig. Voor Zeeland is het onderwerp de verdwenen . Volgens informatie vanuit het College blijkt er het afgelopen jaar regelmatig overleg te zijn geweest tussen ontwikkelaar Amvest en de omwonenden over de plannen van Amvest. Amvest heeft een mooi plan ontwikkeld om Beresteijn in oude luister te doen herleven en tegelijkertijd op een sociale en . Het monumentale pand wordt gerestaureerd.


Beresteyn te Voorschoten: parkaanleg onderscheidend. Met het herontwikkelingsplan wil Amvest op .

Een eerste voorbeeld betreft kasteel Maurick in Vught. Deze waren voor een belangrijk deel gelegen langs de Vliet. De eerste kleine boerderij.


Loenen aan de Vecht, Rijksstraatweg 8 Stichtse Vecht, Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.