maandag 20 mei 2019

Hoogte bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand in het kort Voor welke kosten? De juridische grondslag voor het recht op bijzondere bijstand is gelegen in artikel lid WWB. Alleen het inkomen boven die bijstandsnorm kan toegerekend worden aan de draagkracht voor de bepaling van de hoogte van de bijzondere bijstand.


Voor de vaststelling van de draagkrachtruimte wordt het netto maandinkomen verminderd met 1procent (bij categorie 1) of 1procent (bij categorie 2) van de van . Heeft u een laag inkomen?

De gemeente kan u ondersteunen bij kosten van een bril of koelkast. Bekijk of u recht heeft op bijzondere bijstand. Het verschil tussen beiden kan vanuit bijzondere bijstand vergoed worden en bedraagt in dit rekenvoorbeeld € per warme maaltijd. Hoogte bijzondere bijstand. De hoogte van de bijzondere bijstand is afhankelijk van de kosten die u maakt.


Soms vergoedt de gemeente het hele bedrag. Let op: wacht eerst de beslissing van de gemeente af, vóórdat u kosten maakt.

Als er geen voorliggende voorziening kan worden aangewend of als deze niet toereikend is, dan kan, mits aan de overige voorwaarden wordt voldaan, bijzondere bijstand voor algemene kosten worden verstrekt ter hoogte van het bedrag dat de voorliggende voorziening overstijgt. In bepaalde gevallen kunnen we besluiten om u bijzondere bijstand te verlenen in de vorm van een lening. Wat is de hoogte van de bijzondere bijstand ? De bijstand is nooit hoger dan de kosten waar u bijzondere bijstand voor aanvraagt en er kan een maximumvergoeding of richtprijs gelden.


Soms ontvangt u bijzondere bijstand niet in gel maar in de vorm van goederen of diensten. Dit wordt bijstand in natura genoemd. Denk hierbij aan kosten voor rechtsbijstand. Of aan extra hoge kosten bij een ziekte die uw zorgverzekering niet betaalt. Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen.


Of u bijstand krijgt, hangt af van uw. Spring naar Vaststellen van de hoogte van de bijzondere bijstand - Om de hoogte van de bijzondere bijstand vast te stellen kun je hulpmiddelen gebruiken. Duurzame gebruiksgoederen. Daar staan de prijzen van de noodzakelijke . De bijzondere bijstand is nooit hoger dan de kosten waar u bijzondere bijstand voor aanvraagt.


En er kan een maximumvergoeding of richtprijs gelden.

Wilt u weten hoeveel bijzondere bijstand u kunt krijgen? Soms kunt u die kosten niet zelf betalen. Omdat u een uitkering heeft of een ander minimum-inkomen of omdat de extra kosten heel hoog zijn. Misschien komt u dan in aanmerking voor een vergoeding. Deze vergoeding heet bijzondere bijstand.


Hoe hoog is de vergoeding? Hoeveel u kunt krijgen voor bijzondere bijstand is per situatie verschillend. Voor sommige omstandigheden kan een maximum vergoeding of richtprijs gelden. Ook kan het voorkomen dat u bijzondere . Inrichtingskosten en kosten duurzame gebruiksgoederen behoren tot de incidenteel voorkomende algemeen noodzakelijke kosten van het bestaan.


Deze kunnen worden voldaan uit een inkomen ter hoogte van de bijstandsnorm middels een reservering dan wel via gespreide betaling achteraf. Als de overblijfkosten noodzakelijk zijn als gevolg van werkzaamheden en inkomen uit arbei dan kan voor deze kosten wel bijzondere bijstand worden verstrekt. Het maakt dan niet uit of het gaat om kosten voor het overblijven op school of om opvang bij een opvangouder in de middagpauze.


De bijzonder bijstand is voor inwoners van de gemeente Ouder-Amstel met een laag inkomen. Bereken uw recht U zelf eenvoudig. Daarvoor kijkt de gemeente naar de hoogte van uw inkomen en naar de hoogte van uw eigen vermogen. Onder vermogen verstaan we spaargel maar ook goederen zoals een eigen huis.


U hoeft echter niet eerst uw hele vermogen op te maken voordat u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. Wij betalen voor meubilair etc. Voor elektrische huishoudelijke apparaten betalen wij uit . Tenzij de kantonrechter anders bepaalt, wordt de hoogte van de bijzondere bijstand gebaseerd op de tarieven van het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Als u naast bewindvoering ook een BBR rekening heeft bij de Stadsbank Oost Nederland (SON), worden deze kosten in mindering gebracht op de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.