donderdag 13 februari 2020

Soorten messen keuken

Een tourneermes is je kleinste rakker in een basis messenuitrusting. Schillen, decoreren, tourneren en versnijden van kleinere groente zijn diens sterkste taakjes. Het tourneermes is klein, licht met een spits en smal lemmet.


Deze heeft een holle vorm en wordt ook wel verwezen naar een vogelsnavel. Welke soorten messen bestaan er allemaal? En welk mes heb ik nodig voor welke bereiding?

Dit handig overzicht geeft je alle info over keukenmessen. Een klassieke set keukenmessen bestaat uit een koksmes, een schilmes, een trancheermes, een office mes en een broodmes. Indien je ze gebruikt kun je dit uitbreiden met een uitbeenmes en een fileermes.


De laatste tijd worden de aziatische en japanse messen steeds populairder. Bij Knivesandtools ben je aan het juiste adres voor al je keukenmessen. Global Gkoksmes cm. Veel werk in de keuken vereist zijn eigen mes.


Er zijn erg veel verschillende messen. De keuze voor een soort mes hangt af van het doel dat je wilt bereiken en van het product dat je bewerkt.

Sommige messen hebben meer dan één functie. Andere messen zijn weer voor slechts één taak berekend. Tsunehisa VGSuminagashi Koksmes cm. Normale prijs: € 1300. Aanbieding prijs: € 1200.


Takamura VGTsuchime Santoku cm. Sakon Murakumo Koksmes 18 . Zooz video: Welk mes gebruik je waarvoor? Chef mes, demi-chef, office mes. Hoewel de messen van toen van steen waren en eigenlijk niet meer dan splinters met een scherpe ran is het principe altijd hetzelfde gebleven: een wig die een object in tweeën splitst. Messen kunnen ook zijn ingebouwd als roterende schijven zoals in snijbonenmolens, blenders of andere keukenmachines.


Keukenmes verwijst naar meerdere soorten messen die gebruikt worden bij voedselbereiding. Het gebruik van keukenmessen kan variëren van algemeen gebruik (bijvoorbeeld koksmessen , slagersmessen en hakmessen ) tot gespecialiseerd gebruik (bijvoorbeeld tomatenmessen , dunschillers en oestermessen). Als je je keukenuitrusting wilt uitbreiden of je gaat op jezelf wonen, dan is het handig om te weten welke koksmessen je minimaal nodig hebt.


Voor het bereiden van een eenvoudige maaltijd is het van belang om een aantal messen te hebben. Heb je een koksmes, santokumes of vismes nodig? Als je bezig bent met het bereiden van eten maak je vaak gebruik van veel verschillende ingrediënten waarvoor er speciale messen zijn die het makkelijk maken deze producten te snijden of te bewerken.


Hier wordt een uitleg gegeven van alle verschillende soorten messen en wat dit mes geschikt maakt. Maak de messen ook weer goed schoon.

Voor mij zijn goede keukenmessen onmisbaar. Ik heb verschillende soorten keukenmessen die ik bijna dagelijks gebruik. Ze moeten lekker in de hand liggen en vooral scherp zijn en blijven. Met deze handige tips blijven ook jouw keukenmessen langer goed en kan je er nog langer plezier van hebben.


Als je aan keukenmessen denkt, denken de meeste mensen al gauw aan een koksmes, een broodmes en een aardappelschilmesje. Een professionele kok of hobbykok denkt een stuk verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.